Belföld

Karácsony ügyvivő kormányfőnek szeretné Orbánt

Azt szeretné, ha végignézné, ahogy lebontják a NER-t a feneke alól.

A Magyar Narancs legfrissebb számában Karácsony Gergely egyebek mellett nyilvánvalóvá teszi, Vona Gábort egy percig sem szeretné miniszterelnöknek.

Az ügyvivő kormányfőnek egyébként Orbán Viktort javaslom, szeretném, ha végignézné, ahogy lebontjuk a NER-t a feneke alól.

Ugyanezt megtette már korábban is a Kósa-ügy kipattanása után, amikor felszólította Orbán Viktort, hogy mostantól ügyvezetőként működjön, mert a kormány erkölcsileg megbukott, tagjainak nincs helye a közéletben.

Karácsony: Kósa idióta gazember
Felszólította Orbán Viktort, hogy a kormány mostantól ügyvezetőként működjön.

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje mindenre felkészült, szerinte a választás után bármi megtörténhet, de ez sem bátortalanítja el.

Nehéz lesz, de könyörgöm, el kell kezdeni a rendszer lebontását! Egyébként a pesti utca népe fogja kikényszeríteni a Fideszből, hogy menjenek bele a változtatásokba. Ez ilyen egyszerű. Politikai nyomás alatt kell tartani a kormányt; ha nincs abszolút többsége, akkor ez a rendszer össze fog omlani, mint egy kártyavár. Az a logikája, hogy mindig megy előre, harap egy nagyot, a lopott pénzt pedig szétosztja belül. Ha ez a logika megakad, és van egy erős társadalmi nyomás a rendszer lebontására, akkor a rendszer bele fog roppanni.

Szerinte a 106 egyéni körzetből az LMP-vel 40, Budapest és a megyei jogú városok jó része, biztosan nyerhető. Úgy látja, ha megvan a baloldalon az együttműködés, az rengeteg szavazót hoz el a Jobbiktól, nem tragédia, ha  ha néhány vidéki körzetet, egy-egy helyi deal alapján, az MSZP kvázi átenged.

Karácsony Gergely később közösségi oldalán azt írta, hogy a hosszú interjú lerövidített összefoglalója félreértésre adhatott okot.

Annyi sok hazugsággal megvádoltak már ebben a kampányban, de ugye azt senki nem gondolja egy percig sem, hogy én Orbánt akarom kormányfőnek?

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt elmagyarázza, mire gondol, amikor arról beszél, hogy Orbánnak ügyvezető miniszterelnökként kell végignéznie a NER lebontását.

Az alkotmányos szabályok szerint április 8-án nekilátnak a jogállam, a demokrácia, a tisztesség helyreállításának és Orbán attól kezdve csak ügyvezető kormányfő, korlátozott jogkörrel, az új kormány felállásig. 

Ebben az elkerülhetetlen átmeneti időben is bontják a NER-t, hogy sikerüljön visszaállítani a politika becsületét, az orbáni alkotmánnyal tönkretett jogállamot és eltakarítsák a korrupt rezsimet és kiszolgálóit.

Heller Ágnes a baloldalt léptetné vissza a Jobbik javára
Szerinte ennek több értelme lenne, mint fordítva. 
Karácsony: Ha Vona nyer, az is Orbán győzelme lesz
Karácsony szerint, ha Vona Gábor nyeri a választást, az is Orbán Viktor győzelme lesz. Orbánnak szerinte legalább húsz évre volt szüksége, hogy

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik