Belföld

Kenézlői kettős gyilkosság – “Erőszakos zaklató volt, pontosan tudta, mit tesz, hidegvérrel ölt”

„Erőszakos zaklató volt, pontosan tudta, mit tesz, hidegvérrel ölt” – mondta a 24.hu-nak a kenézlői kettős gyilkosság egyik áldozatának lánya a gyilkosról, nagynénje párjáról. Maja szerint a férfi gyakran viselkedett agresszívan, anyja húga emiatt többször el is hagyta, de a tettes addig nem hagyta békén, míg vissza nem fogadta. Hívogatta, írogatott neki, olykor egész éjjel verte az ajtót. Olyan eset is előfordult, hogy betört a házába, amikor nem tartózkodott otthon.

A nő szerint a gyilkosság napján két vita is kirobbant az érintettek között, először az anyja és a gyilkos, majd nagynénje és a gyilkos keveredhetett szóváltásba.

Maja elmondta, anyja évente néhány alkalommal kórházi kezelésekre járt, ilyenkor általában tíz napra feküdt be. Az idős asszony nem tudta, mit tegyen, elküldje-e a házából testvérét és élettárást, akik ekkor egy-két napja tartózkodtak nála. Egyébként a pár a közeli Vissen élt. Erről az idősebb fiával beszélt nem sokkal azelőtt, hogy a támadó végzett vele.  Végül arra jutott, nem szeretné, hogy rokonai az otthonában maradjanak, míg ő távol lesz, legfőképpen a férfi miatt.

Ezt a bántalmazás előtti délutánon, vagyis néhány órával a gyilkosság előtt meg is mondta nekik, akkor, amikor idősebb fia nála ebédelt a családjával. Az unokája aznap ott aludt volna, de a szóváltás miatt a szülők úgy döntöttek, inkább hazaviszik a nyolcéves kisfiút.

Maja szerint, ha a gyerek aznap este a házban marad, a férfi gondolkodás nélkül végzett volna vele is.

A nő úgy gondolja, a gyilkos előbb nagynénjét ölte meg az esti vagy éjszakai órákban. Szerinte azért, mert rokona közölte, hogy nem megy vele vissza Vissre.

Úgy tudja, rokonát a támadó fojtogatta, közben többször nagy erővel a fali csempébe verte a fejét. A zajt pedig vélhetően meghallotta a másik áldozat. Maja szerint anyja még az ajtóban állt, amikor a férfi nekirontott és halálra verte. A bántalmazáshoz használt egy karót is. A nő 24.hu-nak elmondta, felháborítónak tartja, hogy az ideggyógyászati és gyógyszeres kezelés alatt álló tettes arra hivatkozik, hogy nem emlékszik semmire, amikor mindent elrendezett a helyszínen, miután hidegvérrel megölte két hozzátartozóját.

Gyógyszeres kezelés alatt állt a kenézlői nők gyilkosa
Az áldozatok fejét sérüléseket borították, karjukat pedig védekezés közben szerzett sebek. A holttestek tizenegy napig hevertek a házban.

Információi szerint ugyanis a férfi

behúzta a fürdőszobába anyja holttestét is, majd rájuk zárta az ajtót, illetve lelakatolta a kaput kitakarított, az idős asszony telefonját pedig töltőre tette, mert a kikapcsolt készülék gyanút keltett volna. Az áldozat biciklijét is pontosan oda rakta, ahol ő maga hagyta volna, a karót pedig elrejtette a kertben. Egészen a lebukásáig üzenetekkel bombázta párja két gyermekét, folyamatosan az anyjukról érdeklődött, úgy tett, mintha csak szakítottak volna.

Hozzátette:

Nem véletlen, hogy tizenegy nappal később derült csak fény arra, mi történt.

Maja azt mondta, zavarta, hogy nem éri el anyját, de erre korábban is volt példa, amikor az asszony az intézményben tartózkodott, mert az ideje nagy részét ilyenkor a kezelések tették ki, illetve az alvás, ráadásul az asszony segítség nélkül nehezen boldogult a mobiltelefonnal. Amikor azonban nagynénje lányától megtudta, hogy másik hozzátartozójáról sincs hír, sejtette, hogy baj van. Ekkor látta az üzeneteket is, amiket a férfi küldözgetett.

Az egyik mondat a következő volt: mikor eljöttem, még jól voltak. Ekkor már tudtam, hogy valami baj van, hogy valamit tett velük

A család végül felhívta a kórházat, és miután kiderült, hogy az idős nő nem feküdt be, elmentek a házhoz, ahol az elmúlt napokban többször jártak. Ismét hívták az asszonyt, ám ezúttal hallották, hogy a telefon kicseng az épületben. Miután egyeztettek a rendőrséggel, Maja fiatalabb öccse letörte a lakatot, befeszítette az ajtót, apjuk pedig megtalálta a holttesteket.

Bár a támadó előzetes letartóztatásba került, nem börtönbe vitték, hanem Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik