Belföld

Závecz: nőtt a részvételi kedv a választáson

A biztos pártválasztók körében 47 százalékon áll a Fidesz, de minden azon múlik, hogy mennyire tudnak mozgósítani a pártok.

Az előző havi 46-ról 56 százalékra nőtt azoknak az aránya, akik részvételüket ígérik az április 8-i országgyűlési választáson – idézi a Magyar Nemzet a Závecz Research felmérését.

A friss adatok szerint a Fidesz vezeti a pártok népszerűségi listáját, a teljes népesség körében 32 százalékos támogatottsággal. A Jobbik tábora 11-ről 14 százalékra nőtt. Az MSZP és a Párbeszéd közös listáját 9 százalék támogatja. A DK 4, az LMP 5, a Momentum és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 2, az Együtt 1 százalékon áll. A pártoktól távolságot tartók csoportja 33 százalékról 30 százalékra csökkent.

A biztos pártválasztók körében 47 százalékon áll a Fidesz, 19 százalékon a Jobbik, 13 százalékon az MSZP-Párbeszéd, 8 százalékon a DK és 6 százalékon az LMP. A Závecz Research szerint a pártoknak jelentős belső tartaléka van, a választási eredmény leginkább azon múlik, hogy mennyire képesek meglévő, de nem aktív szavazóikat mozgósítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik