Belföld

Mellkason szúrta, elvágta az Achillesét majd összeverte

Ítéletet hirdetett a Pécsi Törvényszék egy férfi ügyében még hétfőn, aki a vád szerint mellkason szúrta ismerősét,  elvágta az Achillesét majd összeverte még 2016-ban. A bíróság szerint a támadó ölni akart, és tettéért nyolc év börtönbüntetéssel sújtotta. A döntés szerint feltételesen szabadulhat, miután letöltötte büntetése kétharmadát.

Az érintettek 2001-ben ismerkedtek meg egymással, a vádlott áldozata lakásában élt két évig albérlőként, egyben lakótársként.  A tulajdonos 2004-ben elköltözött, a támadó később hónapokra odabútorozott hozzá, majd később alkalomszerűen, egy-két napra járt csak nála látogatóban.

gí történt ez 2016. november 13-án is, a vádlott megjelent ismerősénél. vitt magával egy fagyasztott csirkét, hogy együtt elkészítsék és megegyék. Másnap délelőtt együtt mentek el vásárolni a közeli boltba, de vettek bort is az étel mellé, négy litert. Délutánra berúgtak és összevesztek, ami odáig fajult, hogy a férfi nekiesett egykori főbérlőjének, ököllel ütlegelte őt.

A vádlott ezután az asztalon található kések közül egyet magához vett és a sértett felé szúrt. A sértett védekezett, a kés pengéjére tenyerével erősen ráfogott, ezért a szúrás nem érte el. A vádlott ekkor felhagyott a bántalmazással, majd később, amikor a sértett ülő helyzetben, a falnak támaszkodott, egy alkalommal a mellkasán megszúrta őt. Ezt követően a vádlott a sértett mindkét lábát felemelte, melynek során a jobb és bal bokáját megszúrta, és mindkét lábán az Achilles-ínt elmetszette. A sértett nem tudott felállni, az ágyban feküdt fél órát, amikor a vádlott ismét ököllel ütötte és a sértettre térdelt.

A vádlott, miután abbahagyta volt lakótársa bántalmazását, lefeküdt, a mentőket pedig csak másnap délután értesítette.

A férfi mellkasát ért szúrás életveszélyes volt.
Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, az ügyész pedig három gondolkodási időt kért, így a döntés nem jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik