Belföld

Gyurcsány szerint az LMP veszélyezteti a kormányváltást

Kikérte magának a DK elnöke, hogy részegen veszélyeztetné felesége és gyermeke életét.

Gyurcsány Ferenc szerint az LMP veszélyeztetheti a kormányváltást, mandátumok sorát veheti el az ellenzéktől, ha koordináció nélkül indítja el fővárosi jelöltjeit.

A DK elnökének sajtótájékoztatójáról az MTI számolt be. Eszerint Gyurcsány az MSZP-Párbeszéd, az LMP és a DK vezetőinek vasárnap esti találkozójáról azt mondta, hogy ők és a szocialisták ki akarták szélesíteni a két párt korábbi megállapodását, az LMP viszont konkrét javaslat nélkül érkezett és konkrét javaslat megtétele nélkül távozott. Szerinte nem sikerült megtudni, hogy mit kérne az LMP egy együttműködés során a Jobbiktól, a szocialistáktól és a DK-tól.

Első tárgyalás pipa, az ellenzék még mindig tökörészik
Gyakorlatilag mindenki mással és másféleképp akar összefogni, amiből még csak az Együttnek van elege.

Azt is mondta Gyurcsány, hogy nem lehet az LMP megállapodási szándékát attól tenni függővé, hogy ők, vagy a demokratikus ellenzék bármely másik pártja képes-e egyezségre jutni a Jobbikkal. Úgy véli: a Jobbikkal tárgyalni kell, de nem választási együttműködésről vagy közös kormányzásról, hanem arról, hogy hogyan működnek majd együtt a parlamentben „Orbán bűnös rendszerének lebontásában”.

A DK elnöke reagált arra is, hogy az Együtt kifogásolta, hogy nem kapott a vasárnapi egyeztetésre meghívót. Közölte: azokat a pártokat hívták meg, amelyeknek megvan a parlamenti bejutáshoz szükséges támogatottsága.

Arról, hogy az LMP-s Vágó Gábor vasárnap részegséggel vádolta a „vendéglátót”, azt mondta, hogy „nem lehet emberi becstelenséggel tisztességes politikát építeni”, a saját és Molnár Csaba nevében is visszautasítja „az emberi aljasságnak ezt a megnyilvánulását”. Azt mondta, a tárgyalásra vidékről érkezett autóval, amit ő vezetett, és felesége és hároméves gyermekük is benne ült. Kikérte magának, hogy a szabálysértés mellett felesége és gyermeke életét veszélyeztetné.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik