Belföld

Ellenzéki összefogás nélkül Németh Szilárd lesz a befutó Csepelen

2014-ben ellenzéki győzelem született a Csepelt és Soroksárt magába foglaló választókerületben, idén viszont Németh Szilárd lehet a befutó, már ha az ellenzék nem fog össze – írja a 444 a Közös Ország Mozgalom közvélemény-kutatása alapján.

A kerületben nincs egyértelmű esélyes ellenzéki jelölt, az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó és a jobbikos Bereczki Miklós 20-20 százalékot kapna, ha most lennének a választások.

Az LMP-s Tenk András 13 százalékon áll, az együttes Szabó Szabolcs 12 százalékot érne el, a momentumos Dukán András pedig mindössze 1 százalékot.

Ezzel szemben Németh Szilárd a szavazatok 35 százalékát zsebelné be.

Érdekesség, hogy a visszalépéseket vizsgálva megállapítható, hogy a jobbikos politikus esetleges visszalépésével nem szűkülne a különbség az ellenzéki jelöltek és Németh Szilárd között.

Amennyiben lenne ellenzéki összefogás, akkor Bangónénak lenne a legtöbb esélye megszorítani a Fidesz jelöltjét: a szocialista politikus 47 százalékot tudna elérni Némethtel szemben, az Együtt jelöltje csak 42 százalékot. Az is igaz viszont, hogy Szabó Szabolcs nagyobb arányban képes integrálni az ellenzéki szavazókat a szocialisták jelöltjénél, írja a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik