Belföld

Kósa Lajos mást ígért a csengeri családnak

Korábban a politikus ragaszkodott a 800 milliós ajándékhoz is.

A Magyar Nemzetnek az ügy részleteit ismerő névtelen forrás azt mondta, Kósa Lajos ragaszkodott a közokirathoz arról, hogy édesanyjának 800 millió forintnak megfelelő eurót ajándékoz egy csengeri asszony.

Az ajándékozó közeli rokona szerint kifejezetten a politikus kérte, ne hozzá, hanem édesanyja számlájára érkezzen 2,6 millió euró.

A megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter korábban azzal védekezett, ő alig ismeri a nőt, de több ismerőse is üzleti kapcsolatba került a milliárdos vagyon állítólagos örökösével.

A rokon szerint az asszony a hetvenes években disszidált apjától örökölte a vagyont, a Kósával kötött szerződésekből pedig az évek óta folyó hagyatéki eljárás okán – a több országon átívelő vagyoncsomag miatt – nem lett semmi. A hagyatékba a készpénz mellett üzemek és részvények is tartoznak.

A rokon szerint a család csalódott Kósa Lajosban, úgy érzik, cserben hagyta őket. Nem értik, ha Kósa Lajos elmondja, egy nő jelentkezett nála befektetési szándékkal, és a papírokat hitelesnek ítélte, akkor miért nevezi nem sokkal később a nőt kóklernek, miért állítja, hogy becsapták.

Kósa: Ez egy csalássorozat, a hölgy egy csaló
Bekiabálások, bejátszott népdalrészletek is voltak.

Korábban állítólag támogatást ígért a családnak, Kósa azt mondta, ők fel tudják gyorsítani a hagyatéki dolgokat, ezért most „gusztustalannak” érzik, ahogy a miniszter védekezik.

Az összes szerződést visszavonják.

Az asszonyt megviselték az utóbbi napok történései, pár hete férje öngyilkos lett, de a rokon szerint nem a szégyen miatt, hanem hagyatéki és az ügyben indult, házkutatással járó nyomozás elhúzódása miatt. A nőt megviselte férje elvesztése, ezért nem hagyja el lakását, de nincs házi őrizetben – mondta a rokon. A csengeriek egyébként a lapnak azt mondták, nem akarnak az asszony lejáratásában segédkezni, inkább tisztelték, nem gondolják róla, hogy csaló lenne.

Nem értik Kósát a csengeriek 
A négygyermekes háztartásbeli özvegy hogyan verhette át a minisztert?

Kiemelt fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik