Élő Belföld

Vona: Az új elit nem bortól részegedik le, hanem kokaintól Ibizán

Meglepően pici és kompakt közteret választott Vona Gábor és a Jobbik a március 15-i megemlékezésre és választási mozgósításra. A Batthyány-örökmécsesnél tartott lánglelkületű beszédek csúcsa persze a pártelnöké volt, aki emelt hangon szállt bele Orbán Viktorba és harácsoló nagyuraiba. Olvassa vissza élő közvetítésünket, megéri!

Kiemelt kép: Karancsi Rudolf / 24.hu

Koronamásolat előtt esküdtek a Jobbik-jelöltek

Mirkóczki váltotta ismét Vonát, aki felvezette a már belengetett eseményt: a Jobbik jelöltjei a Szent Korona másolata előtt leteszik az esküt, ahogy szokták. Az eskü lényege, hogy csak saját nemzetüket és magyar hazájukat szolgálják. Ellenállnak az anyagi-hatalmi csábításoknak, nem engednek semmilyen külső nyomásnak és fenyegetésnek, óvják-védik nemzetüket a hazugságtól, nélkülözéstől, szolgaságtól. Erejükkel, tudásukkal és tiszta lelkiismeretükkel azért melóznak majd, hogy a magyarság ügyének alázatos és hű szolgái legyenek. Ha a Jobbik országos elnökségének kétharmados döntése szerint alkalmatlanná válnak, mandátumukat azonnal visszaadják.

Isten őket úgy segélje.

Vári-Kovács Péter színművész előéneklésével a Szózat és a Székely Himnusz csendül fel, mi pedig elzárjuk a közvetítést, mint Putyin a gázcsapot. Viszontlátásra!

Attila unokái nem félnek

Láthattuk, a baloldal és Orbánék milyen országot építettek. Vona a mögötte álló jelölteknek kér ezért bizalmat. Megemlíti, hogy nyolc éve készülnek a feladatra a parlamentben, hogy sikeres és boldog országot építsenek. Van még három nehéz hét, de az előző posztban említett várat felépítik. Vona ígéreteket sorol, hogy mit fognak tenni, konkrétumok nélkül. A borostás elnök kéri, mindenki tegyen meg mindent a győzelemért, gondoljon az ember az ősökre, akik sose csüggedtek, nem adták fel a reményt.

Mert mi Attila unokái vagyunk, és Attila unokái nem félnek senkitől, csak a Jóistentől.

Tapsvihar.

Vona vártornyán zászló fog lobogni

Vona azt tanulta meg, aki negatív energiákból égetett téglákból épít várat, az nem halad előre. Lehet, hogy elcsépelt, de szereti a másik magyar embert. A szeretet tégláiból kell a tisztességes magyar emberekkel kell várat építeni, aminek tornya is lesz. A toronyban nem a félelem, elnyomás, harag zászlaja fog lobogni, hanem

a szabadságé.

Arcra esne Vona, ha nem előre nézne

Sikeres és boldog egyéneket akar Vona Magyarországon, ez egy választási program. Amikor reggel elkezdett készülni erre a beszédre, megfogadta, hogy nem fog a többi párttal foglalkozni. De Vona csak előre akar nézni, összefogást és egyetértést akar. „Aki örökké csak hátranéz, az előbb-utóbb felbukik” – mondta a pártelnök. A keserűségre vagy haragra építik a politikát, az még több ilyet szül. Mikor vesszük észre, hogy ebből elég? – kérdezi. Pedig a szemünk láttára mennek el a fiatalok, sírnak a szülők, belebetegszenek az emberek. Már kiabálva mondja, milyen az, hogy a középiskolások tüntetnek, legközelebb az óvodásoknak kell utcára menni? Vona nem akar többé másik magyar emberrel harcolni, max. a korrupcióval. Felteszi a kérdést, miért kell tisztességes jobb- vagy baloldali emberrel harcolni.

Vona kormányváltó 12 pontja

A Jobbiknak programot és utat kell mutatnia Vona Gábor szerint. A cél, hogy a gyermekeink ne meneküljenek, a nagyszülők ne sírjanak, jó legyen itt élni. Vona kitalált 12 aktuális pontot is:

  1. Valódi biztonságot, nem plakátokkal, határőrséggel. Semmilyen kvótát nem akarnak.
  2. Erős és igazságos Európát.
  3. Valódi demokráciát független intézményekkel, kíméletlen elszámoltatással.
  4. Működő egészségügyet önálló minisztériummal.
  5. Modern, 21. századi oktatást, ahol tisztelik a diákokat és a jövőt, dettó önálló tárcával.
  6. Igazságos nyugdíjrendszert, biztos időskort, magasabb nyugdíjakat.
  7. Korszerű államigazgatást, ahol az állam megbecsüli a közmunkást és közalkalmazottat is.
  8. Az önkormányzatok megmentését, mert imádják az összes települést, de a falvakat nem fogják hagyni.
  9. Igazságot a devizahiteleseknek.
  10. Az elvándorlás megállítását, méltó ifjúság- és családpolitikát, bérlakásépítési programot.
  11. A multinacionális tőke adókedvezményei helyett a kkv-k tevékenységét segítenék.
  12. Béruniót, igazságos, tisztességes béreket és munkakörülményeket.

Magyar bor helyett kokain

Jogunk van ünnepelni a szabadságot a Jobbik elnöke szerint. A kérdés, okunk van-e ünnepelni, amikor a félelem, keserűség, harag, fájdalom az általános közérzet. Ahhoz hozzászoktunk, hogy a külső szabadságunk állandóan fenyegetett, de most más a helyzet: egy belső hatalmaskodó elnyomása és tébolya veszélyeztet. Olyan az egész, mintha süllyednénk vissza a kommunizmusba, Vona már egy éve ezt mondta. A helyzet egyre rosszabb, a feudalizmus jön, nem a kommunizmus. Nem zsarnok van az ország élén, hanem kiskirály, akit nagyurak vesznek körül. Ezek az urak vadászkastélyokban laknak, helikopterrel közlekednek, rénszarvasokra vadásznak Skandináviában. Nem kilencedet szednek törvény szerint, hanem mindent ellopnak. Nem bortül részegednek le, hanem kokaintól Ibizán, sőt az első éjszaka jogát is követelni fogják.

Orbán=Grósz Károly

Még mindig nincs eskütétel, de nagy taps után Vona köszönt mindenkit három héttel Magyarország megújulása előtt. Orbánt az ország leköszönő miniszterelnökének mondta, aki elégtétellel fenyegette meg a Jobbikot. Vona nem fél, féljen csak Orbán, mert neki van félnivalója. Utoljára Grósz Károly fenyegette meg az embereket a szocializmus bukásakor. Vona üzeni: Orbán úgy fog járni, mint Grósz, bukni fog.

Íme Vona Gábor, a felelős vezető

Mirkóczki a felelős vezetőt és a despotát definiálja az eskütétel előtt. A despota nem érvel, vitatkozik, ír programot, csak kinyilatkozik. Bezzeg egy felelős vezető betemeti az árkokat, integrál. És akkor jön Vona Gábor, a felelős vezető.

Mozgósítani kell Kubatov ellen

Volner szerint 25 százalék a 15 évesek közül funkcionális analfabéta. A magyar jövő az iskolatermekben dől el. Orbánék azt szeretnék, a fiatalok elmennének, mert ők nem a Fideszre szavaznak. A fideszesek azt várják, hogy az eltávozó félmillió magyar helyét vietnami, kínai, pakisztáni munkások veszik át. Volner azt kéri, minél több embert vigyen mindenkit szavazni. A Fidesz jól mozgósít a Kubatov-listával mozgósít, így csak akkor van esély, ha a jobbikosok is jól mozgósítanak.

Igazi programot vázol Volner

Magyar testvéreknek nevezi azokat, akiket az orbáni média megtévesztett. Kellő türelemmel kell hozzájuk fordulni, hogy meggyőzhetők legyenek, van „egy jobbik lehetőség” is. Volner felvetette, milyen állapotokat örökölne a következő kormány. A MÁV példája jön: ha ásványvíz kell, visz Mészáros Lőrinc, ha sorompót kell építeni, Mészárosnak van egy másik cége, van vasútépítésre is, és így tovább. Orbán a gazdaság nemzeti tulajdonba vételéről beszél, de hazudik: saját tualjdonába vette. Volner szerint el kell számoltatni a fideszes oligarchákat, és az új kormánynak nem a multikkal kell stratégiai szerződéseket kötnie, hanem a kkv-kkal. A multik tízmilliókat kapnak a munkahelyekért, a kicsik meg semmit. És amikor megkérdezi Volner Orbánt, miért nagyobb a vállalkozók adóterhe, mint a multiknak, nem értik a fideszesek a kérdést. Megállítanák a külföldiek beáramlását is, csak a letelepedési kötvényekkel 20 ezer kínai jött. Vissza kell venni az oligarcháktól a gazdaságot. Olyan egészségügy kell, ahova nem a betegek hozzátartozói viszik be a kötszert.

Nem az ország javát, hanem javait akarja Orbán

Mirkóczki, a szpíker áll megint a színpadon, aki azon kesereg, hogy nem a legtöbbet adózó, dolgozó emberek a gazdaság motorjai. Nem a tehetsség, tudás számít, hanem az Orbán Viktorhoz fűződő lojalitás. Ha már lojalitás, következzen Volner János parlamenti frakcióvezető. Volner szerint nagy erőpróba jön, egy olyan embert kell leváltani, aki Soros György segítségével lépett be a politikába, liberális volt, most az ország legnagyobb tolvaja lett, aki “nem a javát akarja az országnak, hanem a javait akarja megszerezni.” Volner belülről látja a parlamenti munkát, és azt tapasztalja, csak megacélozza a frakcióban a harci kedvet minden habonyi támadás.

Ebbe belegebednek az ácsok

Elszámoltatást is ígér Z. Kárpát, mintha ezt hallottuk volna már másoktól 2010 kora tavaszán. A devizásokat sűrűn emlegetik a gyűlésen, Z. Kárpát a végrehajtókat és közjegyzőket említi. Az asztalok és ácsok bele fognak gebedni a munkába, annyi vádlottak padját kell majd készíteniük.

Némi szünet után Vári-Kovács Péter ordítja, kiabálja el a Nemzeti Dalt, de úgy, hogy tucatnyian összerezzentek körülöttünk.

Kiakad a bolsevikszámláló

Z. Kárpát és társai sok mindent megtanultak a parlamentben. Szakmai vitákat viszont nem tudnak folytatni a bolsevik hazugsággyárral. Ezt le se írtam, már a harmadik bolsevik hangzott el. Trónok harcát is idéz, amikor megérkezik a király a fővárosba, ami tele van Lannisterekkel. A politikus sorolja, a Fidesz tétlensége mellett ők mindig tetteket hajtottak végre, akár a szerb határnál, akár a devizásokkal kapcsolatban. A Jobbik egy stramm közösség, megvéd mindenkit, akit támad a Fidesz. (Vissza a létszámhoz, lábjegyzet: a szellős tömegen látszik, mennyire nincs a fővárosban a mai napig beágyazva a Jobbik, és mennyire vidéki párt. Mondjuk a Fidesz is az, csak a Fidesz képes félszáz buszt szerezni.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik