Belföld

Lehúzták az elgázolt gyalogosokat az útról, majd elhajtottak

Bíróság elé állítanak egy autóst, aki miután halálos balesetet okozott Borsodban, utasával együtt egyszerűen elhagyta a helyszínt. Az ügyben ítélethirdetés várható szerdán.

A tragédia a 26-os főúton történt 2015 januárjában, a kocsi Sajószentpéter irányából Kazincbarcika felé haladt – jelentősen túllépve a 60 kilométer per órás sebességet. A sofőr későn vette észre a zebrán áthaladó két embert és elütötte őket.

Ezután utasával együtt kiszállt a kocsiból, és az úttest szélére húzták a mozdulatlanul fekvő gyalogosokat, majd beültek egy autóba, ami Kazincbarcikáról indult értük és elhajtottak.

Fotó: police.hu

Az egyik járókelő – egy fiatalember – könnyű sérüléseket szenvedett, viszont a 43 éves nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen elhunyt. Az ügyészség a vádemeléskor azt közölte, hogy  nem sikerült kideríteni, ki ült a sofőr mellett, aki egyébként még aznap feladta magát.

A sofőrt első fokon a Kazincbarcikai Járásbíróság bűnösnek találta halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának vádjában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik