Belföld

Nyomoz a rendőrség Juhász Péter ügyében

A politikust az után jelentették fel, hogy a kormánypárti sajtó azt állította, bántalmazta volt élettársát.

Személyi szabadság megsértésének gyanújával nyomoz a rendőrség az Együtt elnöke ellen – tudta meg a Pesti Srácok a BRFK-tól. A kormánypárti sajtó korábban periratokra hivatkozva állította, hogy Juhász Péter bántalmazta volt élettársát.

A politikust egy magánszemély jelentette fel a sajtóhírek nyomán kényszerítés, súlyos testi sértés, kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt. A rendőrség az utóbbi bűncselekmény vonatkozásában indított eljárást.

Juhász azt állította, hogy a vád hazugság, amit volt élettársa a gyermekelhelyezési perben próbál felhasználni ellene. Az Indexnek elismerte, hogy volt közöttük dulakodás, de azt mondta, a nő támadta, ő pedig védekezett.

A történtek kapcsán a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület közölte: minden esetet azonnal és elfogulatlanul ki kell vizsgálni politikai nézetre való tekintettel. Azt írták: felháborodással tapasztalták, hogy baloldalinak tartott személyiségekkel kapcsolatos, bántalmazásra utaló hírek esetén egyes ellenzéki sajtóorgánumok automatikus reakciója a kételkedés és az esetleges áldozatok történetének megkérdőjelezése. Ugyanígy felháborítónak tartják azt is, hogy a kormányközeli média politikai célokra használja az esetet, és csak akkor mutatnak érdeklődést a nők elleni erőszak ügye iránt, amikor a feltételezett elkövető ellenzéki politikus.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik