Belföld

A mentelmi jog segít szabadulni a volt DK-snak

Vállalkozót zsarolt, tavaly vették őrizetbe, most összegyűjtött 500 aláírást, szabadulhat.

Mivel a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elutasította egy magánszemély fellebbezését, indulhat a választásokon Kőrös Gusztáv, egykori DK-s politikus – írja a Magyar Idők. Ez azért nagy szó, mert Kőrös jelenleg előzetes letartóztatásban van. Arról a lap nem ír, miért, de egy korábbi cikkükből kiderül, hogy tavaly a TEK fogta el őt, mert társaival 80 millió forintot csalt ki egy vállalkozóból.

Érdekesség, hogy most a Minden Szegényekért Párt indította volna Kőröst, de az NVB pénteken megtagadta a nyilvántartásba vételüket.

Kőrös már pénteken szabadult volna, de egy magánszemély a határidő lejárta előtt fellebbezett, ezért emelkedett csak most jogerőre a határozat. Az NVB a solti roma önkormányzat vezetőjének ügye mellett rengeteg ügyet tárgyalt szombaton és vasárnap, csak ez utóbbi napon 53 napirendi pontjuk volt.

Czeglédy módszerével szabadulna az előzetesből egy volt DK-s
Kamugyanús párttal indul a választáson a mentelmi jogért.

Kőrösre visszatérve azt írja az Idők, hogy a Bács-Kiskun megyei 3-as körzetben gyűjtötte össze a szükséges 500 aláírást, így megilleti a mentelmi jog. Kőrös a 2013-as HVG-videó ügyben került elő, amikor egy hamisított felvétel került elő az időközi választások előttről, amivel a Fidesz lejáratása volt a cél.

A lap felidézi, Czeglédy Csaba mentelmi joga is hatott, egy napra kihozta a börtönből az iskolaszövetkezetek pénzeinek eltüntetésével gyanúsított politikust, de Polt Péter legfőbb ügyész kérvényére felfüggesztették a mentelmi jogát, visszavitték a szegedi börtönbe.

(Kiemelt kép: MTI Fotó/Szigetváry Zsolt)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik