Belföld

Beperelnék az MSZP-t a kamuvideó készítői

pénz (pénz, )
pénz (pénz, )

Állása elvesztése miatt kártérítést követel az MSZP-től és a HVG.hu-tól a bajai videohamisítási ügyben elhíresült Kőrös Gusztáv és hat társa. Ha a követelésnek nem tesznek eleget, akkor beperlik a szocialistákat és a portált – írja a Magyar Nemzet.

Kőrösék szerint csapdába csalták és kihasználták őket, mert bár közreműködtek a videó elkészítésében, mindezt olyan felkérésre tették, hogy bemutassák: milyen trükköket alkalmaznak a választási csalások során, s hogy ilyen trükköknek nehogy eszközei legyenek a romák. A felkéréskor ráadásul arról volt szól, hogy a videó nem kerül a nyilvánosság elé – mondta el a lapnak Bárándy György, Kőrös Gusztáv és társainak jogi képviselője

Azért kérnek kártérítést Kőrösék, mert a botrány kirobbanása után elveszítették állásukat, és valósággal kiközösítik őket.

Visszatekintő

A hvg.hu-ra október 18-án került fel egy videó az őszi bajai időközi önkormányzati választással összefüggésben, erről a rendőrségi nyomozás kiderítette, hogy hamisítvány. A videón egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, és további pénzt és tűzifát ígér nekik, ha ők és családtagjaik is elmennek szavazni a bajai időközi választásra; azt állítja, hogy a pénzt Kovács Csaba, a Fidesz jelöltje, illetve Zsigó Róbert, Baja polgármestere, a Fidesz szóvivője küldte.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, hogy a felvétel eljutott a szocialista párt székházába. Az MSZP elnöke többször kijelentette, hogy nincs közük a videó elkészültéhez. Október végén lemondott az MSZP kommunikációs igazgatója, mert ő adta át a videót a hvg.hu-nak. Azt állítja, más nem tudott róla.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik