Belföld

Czeglédy módszerével szabadulna az előzetesből egy volt DK-s

Kamugyanús párttal indul a választáson a mentelmi jogért.

Jelöltette magát az országgyűlési választásokon, így szabadulna az előzetes letartóztatásból Kőrös Gusztáv, a Demokratikus Koalíció egykori tagja – írja a kormánypárti Magyar Idők.

A politikust azzal vádolják, hogy nyolcvanmillió forint kenőpénz fejében, politikai kapcsolataira hivatkozva ígérte társaival együtt egy vállalkozónak, hogy megnyerhet egy több százmillió forintos közbeszerzési pályázatot. Tavaly októberben csaptak le rájuk a terrorelhárítók, amikor ők maguk is TEK-eseknek adták ki magukat.

Kőrös számára összegyűlt a megfelelő számú, érvényes ajánlás a Bács-Kiskun megyei 3-as választókörzetben, így a határozat jogerőre emelése után megilleti a mentelmi jog. Ezzel a lehetőséggel élt a milliárdos költségvetési csalással meggyanúsított szocialista Czeglédy Csaba is, de nem sokat lehetett szabadlábon, egy nap után ismét őrizetbe vették.

Kőrös korábban a bajai videóbotránnyal vetette észre magát, hamis vád miatt indult eljárás ellene. Most egy teljességgel ismeretlen szervezet, a Minden Szegényért Párt színeiben jelöltette magát, amelynek politikai tevékenységéről nem találni információt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik