Belföld

Orbán a szlovák gyilkosság okozta válságról: Soros minden alkalmat megragad

Soros György és hálózata minden alkalmat megragadnak, hogy megbuktassák azokat a kormányokat, amelyek ellenállnak a bevándorlásnak – kommentálta Orbán Viktor miniszterelnök a szlovák belpolitikai válságot pénteken a közmédiának. Azt a válságot, ami abből eredt, hogy egy oknyomozó újságírót a menyasszonyával együtt megöltek, miközben egy áfacsalásos cikksorozaton dolgozott.

Az nem lep meg, amit látok, én régóta taposom ezt a szakmát, jelekből is olvasok

– fogalmazott a kormányfő, hozzátéve: látja Soros György és szervezetei keze nyomát a szlovák eseményeken. Egy percig sincs kétsége afelől, hogy ez a hálózat mindent megtesz, hogy a bevándorlásnak ellenálló kormányokat megbuktassa – mondta.

Orbán fegyveréhez nyúl Fico Szlovákia legsúlyosabb politikai válságában
Csütörtökön eszkalálódni kezdett a válság a február végi újságíró-gyilkosság után. Egy speciális ügyész súlyos vádakkal állt elő, bukhat a belügyminiszter, Fico pedig kezdi elveszteni a realitásérzékét.

Szlovákiának ma olyan kormánya van, amely ellenáll a bevándorlásnak, nem akar bevándorlóországot csinálni a saját hazájából – értékelt Orbán Viktor, aki szerint az ilyen miniszterelnököket könyörtelenül támadták és támadni is fogják Soros György szervezetei. Szlovákia egyébként igyekszik eleget tenni a kvótákkal kapcsolatos vállalásainak, mióta az Európai Bíróság Magyarországgal együtt arra kötelezte, hogy tartsa be a vállalásait.

A kormányfő szólt arról is, hogy a szlovákok és a magyarok az elmúlt években stratégiai partnerséget építettek ki, ennek a szlovák és a magyar emberek egyaránt haszonélvezői.

Ez egy jó dolog, ezt folytatni akarjuk, tehát nekünk egy stabil Szlovákiára van szükségünk

– hangoztatta, jelezve: a két országnak sok közös terve van, amelyet együtt szeretne végrehajtani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik