Belföld

Az ellenzék még a simonkás pólót is leszaggatná a gyerekekről

Iskolai rajzpályázattal emeli meg a keresztény értékrendet a fideszes képviselő.

Mint korábban megírtuk, Békés megyei óvodások és iskolások kaptak olyan pólót, amelyeket az újraválasztásért kampányoló fideszes képviselő, Simonka György Facebook-oldalának címe díszít. Volt intézmény, ahol alaposan dokumentálták is az ajándékozást, és minden gyereket lefotóztak, aki részesült a jutalomban, ami egyébként egy rajzpályázat nyereménye.

A tótkomlósi általános iskola és gimnázium ünnepségén érte utol a Hír TV Simonkát. A politikus ide is vitt pólókat, emellett a 800 millió forintos beruházással zajló iskolafejlesztés látványrajzát hozta ajándékba.

A fideszes képviselőjelölt elmondta, szerinte a pólóajándékozásba politikát próbálnak keverni, egyébként hét éve hirdették meg a rajzpályázatot, ami „a keresztényi értékrend megemeléséről” szól. Kijelentette: „az a keresztényi értékrend, ami ma már alapvetés az országban, akkor még nem volt így”, a  pólóval pedig „csak ajándékot szerettünk volna adni hetedik éve azoknak a srácoknak, akik részt vesznek ezekben a munkában, és pályamunkával megajándékoznak minket, és részt vesznek a pályázatokban”.

Van az ellenzék, aki ebből próbál politikát keverni. Ők még ezt is elvennék szerencsétlen srácoktól

– közölte Simonka György.

Korábban egyébként a Fidesz-frakció sajtóosztálya azt mondta az RTL-nek, hogy a 18 év alattiaknak, különösen az óvodásoknak nincs választójoga, így szerintük kizárt, hogy befolyásolná a választást, ha ilyen kampányajándékot kapnak egy politikustól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik