Belföld

A kormánylap azzal dicsekszik, hogy szélsőjobbosok álltak be a Békemenet mögé

Gárdisták, betyárok, szurkolók érzik kötelességüknek, hogy Orbánt támogassák.

A kormánypárti Magyar Idők arról ír, hogy volt jobbikosok buzdítják a „radikális, nemzeti érzelmű embereket” a március 15-i Békemeneten való részvételre. A magát „Vadhajtásnak” nevező csoport szerint „lehet, hogy a Békemenet régen fideszes rendezvény volt, mára ebből annyi maradt, hogy továbbra is a Fidesz szervezi, viszont mostanra minden olyan magyaré lett, aki nemzetben gondolkodik”.

A békemenetelő radikálisok azt állítják, hogy ők vitték évekig a hátukon a Jobbikot, ők azok, akik „a Gyurcsány-rezsim ellen harcoltak az utcán, akiket szépen lassan magára hagyott a megvásárolt Jobbik, akiknek most nincs képviseletük”, „gárdisták, betyárok, szurkolók és a többi vadhajtás, nemzeti érzelmű emberek a gúnyhatáron innen és túlról”.

A kormánylapnak nyilatkozó, neve elhallgatását kérő csoporttag azt mondta:

amikor olyan miniszterelnöke van az országnak, aki maga is radikális módon politizál mind belföldön, mind pedig külföldön, mert csak így látja – nagyon helyesen – biztosítottnak Magyarország megmaradását, akkor a nemzeti radikálisnak az a feladata, hogy ebben a harcban mellé álljon.

A cikkben Vona Gábort, a Jobbik elnökét is megfenyegették azzal, hogy „el fog jönni az ideje annak, hogy számon kérjék” őt és „csatlósait”. „Annak idején elmondtuk nekik: ha átverik a radikális oldalt, százszor nagyobb erővel megyünk nekik, mint ahogyan nekimentünk a Gyurcsány-rezsimnek, azoknak, akikkel ők most kokettálnak” – jelentette ki az ismeretlen „vadhajtás”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik