Belföld

Visszakerült a Facebookra Lázár János videója

Szerda késő este visszakerült a Facebookra az a Bécsben készült videó, amelyet Lázár János tett fel kedden az oldalára arról, hogy az osztrák főváros egyik kerületében a bevándorlók érkezésével leromlott az életszínvonal. A videóban a Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, hogy a Favoriten nevű kerület utcái piszkosak és rendetlenek.

Köszönöm a Facebook korrekt és gyors intézkedését.

Közzétette: Lázár János hivatalos oldala – 2018. március 7.

A közösségi portál szerdán tüntette el ideiglenesen a felvételt arra hivatkozva, hogy az sérti a szabályzatot.

A videó alatt olvasható kommentek egyébként meglehetősen bíráló hangnemben beszéltek Lázárról, például arról, hogy ha a bevándorlók miatt Budapest is úgy fog kinézni, mint Bécs, akkor Magyarországra is jöhetnének többen.

Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár egy szerdai sajtótájékoztatón azt mondta: azzal, hogy a Facebook sértő tartalomra hivatkozva levette a videót, akarva akaratlanul beavatkozik a választási kampányba.

Lázár János szerdán egy újabb videót is feltöltött a Facebook-oldalára, ezúttal az osztrák közszolgálati csatorna egy riportfilmjéből összevágott részletet, amelyben nem stimmelt a hang és a magyar felirat.

Kiemelt kép: Lázár János/Facebook

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik