Belföld

Vagy bocsánatot kért Lázár, vagy félreértett valamit az osztrák kancellár

Lázár János a csütörtök délutáni kormányinfón hosszasan ecsetelte, hogy telefonon egyeztetett  Gernot Blümel új osztrák kancelláriaminiszterrel arról, milyen nagyszerű dolog a Facebook. Tisztázták, hogy kedden magánlátogatás keretében járt Bécsben, ez nem érinti a kétoldali kapcsolatokat.

Szerinte annyira jó állapotban vannak az osztrák-magyar kapcsolatok, hogy nincs, ami el tudná ezt rontani, még a kínosra sikeredett bécsi videója sem. Mint fogalmazott, tabuk sincsenek a két ország kapcsolatában, Bécs jó példa, szeretünk tőlük tanulni, ráadásul csak az egyik kerületéről beszélt, nem az egész városról.

Mutatjuk, mennyire veszélyes a kerület, amitől Lázár János retteg
A miniszter szerint itt sokkal több a bűnözés, csakhogy a rendőrségi statisztikák szerint ez nem igaz.

Arra a kérdésre, hajlandó-e bocsánatot kérni, a Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy felelt, nem tervezi ezt.

Ehhez képest az MTI este lehozott egy hírt, aminek első mondata úgy szól,

jó és fontos jelzésként értékelte Lázár János Bécsben forgatott videójával kapcsolatos csütörtöki bocsánatkérését és magyarázatát az osztrák kormányfő az APA hírügynökség szerint.

Ezek szerint vagy az történt, hogy Lázár a kormányinfó után elnézést kért a videóért, vagy az osztrák kancellárnak félrefordították a kormányinfót.

Sebastian Kurz a közleményében azt írta, szomszédok között udvarias hangnemet kell ápolni, és a lehető legszorosabban együtt kell működni. A néppárti politikus hangsúlyozta, hogy kapcsolataik Magyarországgal kitűnőek, és az illegális migráció elleni küzdelemben egyezik a két ország álláspontja.

Az APA jelentése szerint egyébként Blümel világossá tette, hogy függetlenül a Magyarország és Ausztria közötti jó kétoldalú kapcsolatoktól, nem elfogadhatók az ilyen kijelentések.

Józsefvárosi kutyaszarral és piszokkal tromfolt rá Lázárra az Együtt
Lázár videójának hangját mixelte össze a saját maga elmondottakkal Baranyi Krisztina, aki Józsefvárost mutatta be így.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik