Belföld

Megtalálták a bujkáló Tiborczot, aki pánikszerűen menekült el

Az orbáni évértékelő óta nem látni a vőt, aki az OLAF szerint elég jól járt a gyanús közvilágítási tendereken. De most ráleltek, menekült is, ahogy tudott.

Nagy nap volt a mai Tiborcz István miniszterelnöki vő és egykori Elios-tulajdonos számára, mivel elment végre államvizsgázni a Károli Gáspár Református Egyetem jogi karára – írja a Hvg.hu. A történet legfontosabb része, hogy a lap is megjelent kamerával az újpesti Viola utcában.

Eltüntették Lázár és Tiborcz hódmezővásárhelyi bálozós fotóit
A hódmezővásárhelyi vereség után szőrén-szálán eltűnt az a képgaléria, amin a városi elit körében együtt mulat a miniszter és Orbán Viktor veje.

Tiborcz elsőként védhette meg a szakdolgozatát, negyed óra alatt végzett is, majd a kijárat felé iparkodott. A sikeres üzletember amúgy egy elsötétített ablakú fekete Mercedes-kisbusszal érkezett, amit sofőr vezetett neki. Ebbe pattant be, majd amikor megkérdezte a riporter, mit szól az Elios-ügyhöz, pánikszerűen ült beljebb és húzta rá a kamerára a kocsi oldalajtóját.

Tiborcz azóta kerüli a nyilvánosságot, hogy pár hete a 24.hu elsőként megírta, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) szerint nem túl szabályosan bonyolították le több magyar város közvilágítási tenderét. Ezek sokaságán az egy ideig Tiborcz tulajdonolta Elios Zrt. vagy egyéb, a céghálóhoz, ismeretségi körhöz kapcsolódó vállalkozások nyerték el a közbeszerzéseket. Hogy az uniós pénz könnyebben lehívható legyen, a gyanú szerint a pályázatok kiírásában is haveri cégek vettek részt.

A végtelen történetért olvasgasson Elios-cikkeink között.

(Kiemelt kép: Hvg.hu)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik