Belföld

A magyar kormány harcba száll az ENSZ-szel, ezt maga Szijjártó Péter jelentette be

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint az ENSZ emberi jogi főbiztosa harcot hirdetett Orbán Viktorral és a magyar migrációs politikával szemben, azonban a magyar kormány felveszi a kesztyűt, megvívja ezt a harcot, és egyetlen illegális bevándorlót sem fog beengedni Magyarországra. A külügyminiszter szerdán sajtótájékoztatón arra reagált, hogy Zeid Raad al-Husszein megerősítette, hogy rasszistának és idegengyűlölőnek tartja Orbán Viktor miniszterelnököt.

Orbán Viktor és a magyar kormány útban van Zeid Raad al-Husszeinnek

– mondta Szijjártó Péter, majd hozzátette: felvesszük a kesztyűt, megvívjuk a harcot az ENSZ emberi jogi főbiztosával szemben, mindegy, milyen képtelen váddal fog illetni minket a következő időszakban, mi egyetlen egy illegális bevándorlót sem fogunk beengedni Magyarországra.

Europress/AFP/Anadolu Agency/Bahtiyar Abdukerimov

Magyarország a szuverenitás talaján állva követeli magának annak a jognak a fenntartását, hogy csak mi dönthessünk arról, kit engedünk be országba és kit nem. Senki nem mondhatja meg nekünk, hogy sokszínűek legyünk, azt pedig kikérjük magunknak, hogy emiatt minket bárki rasszistának nevezzen

– tette hozzá a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter elmondta: látjuk, hogy a párhuzamos társadalmak hová vezetnek, látjuk, hogy a párhuzamos társadalmak milyen veszélyt, milyen rendetlenséget, milyen rendezetlenséget idéznek elő. Ezzel szemben mi a rendet és a biztonságot tekintjük értéknek – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik