Belföld

Elios-ügy: valóban nyomoznak Vácon

Hétfőn írtuk meg, hogy a Vácért Lokálpatrióta Egyesület beszámolója szerint a rendőrség az Elios Zrt. segítségével elvégzett közvilágítási korszerűsítéssel kapcsolatos dokumentumokat foglalt le a váci városházán.

Még februárban derült ki, hogy Vác is szerepelt az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentésében, ami a gyanús közvilágítási projekteket sorolta.

Fördős Attila vezette önkormányzat az egyesület szerint 211 lámpát cseréltetett le vagy módosíttatott az Eliosszal, amikhez már nem nyúlhattak volna hozzá. Ugyanis azokat uniós támogatásból építették ki, még fenntartási időszakban voltak, ezért tavaly 20 millió forintra büntették az önkormányzatot.

Az egyesület szerint a várható gondokról már jó előre tudni lehetett, amelyet egy általuk megszerzett levelezés is bizonyít. Ebben egy szakember jelezte az önkormányzatnak, hogy mely lámpákhoz nem nyúlhatnak hozzá.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot is, akik azt válaszolták:

Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda költségvetési csalás gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

További információt a nyomozás érdekeire tekintettel nem adtak.

Kiemelt kép: 24.hu/Marjai János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik