Belföld
Fotó: Marjai János / 24.hu

Elios-papírokat foglalt le a rendőrség Vácon

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

újságíró. 2018. 03. 05. 21:17

Az OLAF-Elios-ügy újabb csavarja, hogy a rendőrséget is érdekli, miért cseréltek le Vácon uniós pénzből vett lámpákat.
Korábban a témában:

Hosszas Facebook-posztot tett ki a Vácért Lokálpatrióta Egyesület arról, hogy a rendőrség dokumentumokat foglalt le a váci városházán. A dokumentumok az Elios Zrt. segítségével elvégzett közvilágítási korszerűsítéssel kapcsolatosak.

Arról írnak, még februárban derült ki, hogy Vác is szerepelt az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentésében, ami a gyanús közvilágítási projekteket sorolta. A Fördős Attila vezette önkormányzat az egyesület szerint 211 lámpát cseréltetett le vagy módosíttatott az Eliosszal, amikhez már nem nyúlhattak volna hozzá.

Ugyanis azokat uniós támogatásból építették ki, még fenntartási időszakban voltak, ezért tavaly 20 millió forintra büntették az önkormányzatot.

Már jó előre tudnia kellett a városvezetésnek a várható gondokról az egyesület szerint. Ezt egy általuk megszerzett levelezés is bizonyítja, amiben egy szakember jelezte az önkormányzatnak, hogy mely lámpákhoz nem nyúlhatnak hozzá. Mindenesetre egy helyi képviselő megkérdezte a városvezetést, miért csak bizonyos cégeket hívtak meg a pályázatokra (amelyek az OLAF jelentésében egyébként sorra szerepelnek), de még nem kapott választ.

Végül csütörtökön betekinthetett Ferjancsics László a 2013-as és 2014-es beszerzési és közbeszerzési anyagokba. Nem sokkal később a rendőrség lefoglalta a váci ügy dossziéit, erről a városüzemeltetési holding írt e-mailt.

Vonatkozó kérdéseinkkel megkerestük a rendőrséget is, amint válaszolnak, közöljük.

(Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.