Belföld

Azt hiszi, elinal a tél? Hát még nem

Még pár napig el kell viselkedni a tél sivalkodását, aztán keddtől jön az enyheség és az eső, visszatér az ősz.

Ha itt Budapesten kinéz az ember az ablakon, azt látja, hogy szakad az aprószemű hó. Ha ilyen pici kristályokban esik, az azt jelenti, annyira hideg van, hogy nem tapadnak össze a pelyhek.

Tehát pénteken még senki se számítson a tél elvonultára, sokfelé havazhat, délen fagyott és ónos eső is akadhat. A keleties szél miatt hófúvás is kialakulhat a kettősfronti hatásban. Délután -1 és -5 fok közötti hőmérsékletek lehetnek az Időkép szerint.

Szombat reggel keleten lehet kisebb havazás, délután pedig lehetnek még másfelé is hózáporok. Inkább északon fújhat a szél, miközben hajnalban -3 és -11 fok, nappal -2 és +3 fok lehet.

Vasárnap szárazabb, naposabb idő lesz, csak délen lehet kevéske csapadák. Hajnalban -11, -4, napközben -2, +3 fok várható.

A jövő hét is téliesen indul, hétfőn még fagyni fog reggel, de nappal már plusz 1-6 fok lehet. Estétől délnyugaton indul be a csapadék. Kedd hajnalig többfelé lehet emiatt vegyes halmazállapotú csapadék, hol eső, hol hó, de nappalra mindenhol az eső fog dominálni. Na, ekkor (átmenetileg legalább) véget ér a tél, jön megint az ősz.

(Kiemelt kép: MTI Fotó/Varga György)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik