Belföld

Besárgult az ország – térképen a veszélyjelzések

Havazás és ónos eső miatt adtak ki figyelmeztetést, riasztást.

Pénteken túlnyomóan borult lesz az ég. Többfelé lehet hószállingózás, változó intenzitású, ismétlődő havazás, de délen, délkeleten néhol ónos eső, fagyott eső is kialakulhat. A keleti, északkeleti szelet olykor élénk lökések kísérik. A hőmérséklet délután 0 és -5 fok között várható, ami késő estig érdemben alig változik. A magasabb értékek délkeleten valószínűek – írja a Kiderül.hu.

A meteorológiai szolgálat az ónos eső miatt elsőfokú riasztást, illetve figyelmeztetést adott ki.

 

Külön elsőfokú figyelmeztetés érvényes a havazás miatt – Győr-Moson-Sopron, Vas megye kivételével – az egész országra. 

Éjfélig az ország nagyobb részén 5 centi, délen 15 centinél is több hó hullhat. A havazást délnyugaton, délen a havazást időszakosan fagyott eső, ónos eső válthatja fel.

Szombaton a hófúvás okozhat ismét gondot két megyében.

Szombaton eleinte erősen feilhős vagy borult lesz az ég, majd átmenetileg csökken a felhőzet, kevés napsütés is lehet, de késő délutántól délnyugat felől újra beborul. Reggelig többfelé várható havazás, délkeleten néhol ónos eső, majd napközben egyre kevesebb helyen, inkább keleten eshet a hó. Estétől délnyugaton újra előfordulhat csapadék, ónos eső, eső formájában. A szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -9 és -2 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +2 fok között várható.

Kiemelt kép: MTI / Varga György

Ajánlott videó

Olvasói sztorik