Belföld

Karácsony: Orbán Viktor ideje lejárt, mert gyáva és hazug

A nap kérdése sorozatot indít az MSZP-Párbeszéd.

A két ellenzéki párt ki akarja provokálni, hogy legyen miniszterelnök-jelölti vita, a következő napokban pedig azokat a kérdéseket teszik fel, amelyeknek ezen a vitán szerintük el kellene hangozniuk.

A sorozat első kérdése: miért nem vitázik Orbán Viktor?

Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje azt mondta, Orbán Viktorra ellentétben úgy véli, nem a viták ideje járt le, hanem azoké a politikusoké, akik hazugsággal, megfélemlítéssel akarnak választást nyerni.

Karácsony: Orbán „nevezze meg segédjét!”
Nyílt levelet írt a miniszterelnöknek arról, miért kötelessége kiállnia egy vitára.
A Fidesz fölénye miatt Orbán nem vitázik
Havasi Bertalan és a névtelen tanácsadók is kizártnak tartják a Karácsony-Vona-Orbán vitát.

Aki demokrata, az nem fél, főleg nem a vitától, ezért Orbán Viktornak színt kell vallania, demokrata-e még egyáltalán, hiszi-e azt, amit mond. Ha hinne az igazában, kiállna mellette, de vélhetően ő is pontosan tudja, minden szava hazugság – tette hozzá. 

Ebbe nem törődnek bele, minden erővel azon lesznek, hogy kiprovokálják a miniszterelnök-jelölti vitát. A nap kérdése sorozatban azokat a kérdéseket teszik fel, amelyeket mindenki feltenne a kormányfőnek, amelyekre válaszolnia kellene egy miniszterelnök-jelölti vitán.

Az LMP-vel a választási együttműködésről folyó tárgyalásokról Karácsony Gergely azt mondta, a hódmezővásárhelyi választás után ma már senki nem alibizhet az ellenzéki pártok közül, nyilvánvaló, a választás megnyerhető.

A vásárhelyieknek hála, ismert a változás receptje
Először a félelmet, az apátiát kell legyőzni!

Nincs kibúvó, ha valaki győzelmet akar, együtt kell működni – tette hozzá, megjegyezve: a tárgyalások sikeréért később, közösen adnak tájékoztatást.

Az LMP külön ünnepel március 15-én
Nemet mondtak Karácsony Gergelynek.

Az MSZP-Párbeszéd politikája nem összeegyeztethető azzal, hogy a Jobbikkal bármilyen nyílt együttműködés legyen a választáson. A Jobbikkal együttműködnek a parlamentben, az Elios-ügyben, de Karácsony Gergely azt nem tudta elképzelni, hogy egy jelöltjük visszalépjen egy jobbikos javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik