Belföld

Czeglédyt arra kérték, jelezze, mikor készíthetik elő Gyurcsány zárkáját

Csütörtökön kiengedték a szegedi börtönből Czeglédy Csabát, az ügyészség a hivatalos képviselőjelölt mentelmi joga miatt megszüntette a bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével gyanúsított politikus előzetes letartóztatását.

Indulhat április 8-án Czeglédy Csaba
Az NVB hétfőn tárgyalta az ügyét.

Czeglédy csütörtök este az Hír TV Egyenesen című műsorában az elmúlt 8,5 hónapról azt mondta, rémálomszerű volt, de hamar rájött, ez a valóság.

Kívülről azt gondolnánk, hogy az előzetes borzalmas hely, de ott is tisztességes emberek dolgoznak, próbálnak szarból várat építeni

Elmondása szerint az előzetesben 99 százalékban csak normális emberi hozzáállással találkozott. Egy 10 négyzetméteres cellában kellett lennie, minden más fogvatartottól el volt zárva.

Kijelentette, eredetileg is országgyűlési képviselőjelölt lett volna, hozzátette, négy évvel ezelőtt is az volt az MSZP listáján. Leszögezte, nem azért akart az lenni, hogy kijöjjön az előzetesből.

Az, hogy ennyi ideig előzetesben voltam, nyilvánvalóan kényszervallatás volt.

8,5 hónap alatt önmagától egyszer sem hallgatták ki, szeptemberben volt egy kihallgatása, amit októberben folytattak. Többször kapott olyan célozgatásokat, mint „Czeglédy úr, nem akar-e innen minél hamarabb hazakerülni”.

Aztán elmondása szerint akkor vált egyértelművé, mi is a szándék, amikor azt mondták neki,

jelezze, mikor Gyurcsánynak előkészíthetjük a zárkát.

Ezt egy hivatalos személy közölte vele.

Czeglédy jelezte, hogy így sokkal hamarabb is hazakerülhetett volna, de ő csak egyenes gerinccel akart kijönni.

A képviselőjelölt szerint száznál kevesebb olyan ember van, aki nem kapta meg a fizetését, azért, mert június 13-án reggel zárolták a cég és az alvállalkozók számláját, ellehetetlenítették a munkát.

Megjegyezte, hogy nemcsak ő, a hozzátartozói is kaptak különböző jelzéseket és „jó tanácsokat”, elmondása szerint arra próbálták terelgetni, hogy

köpje szembe magát és tegyen meg olyan dolgokat, amiket az ember józan fejjel nem tenne meg.

Világosnak tűnt számára, hogy

az MSZP-t, a DK-t, az ügy kezdetén még Botka Lászlót és Gyurcsány Ferencet kellene befeketíteni.

Közvetett közreműködésével, már korábban sokan megkapták a bérüket, Czeglédy szerint olyan kevés károsult van, hogy akár ők is ki tudnák őket fizetni.  A képviselőjelölt leszögezte, minden károsultat ki tudnának fizetni.

Czeglédy szerint Szombathelyen is egy erős ellenzéki jelöltre van szükség a Fidesz ellen. A legnagyobb bántásnak magával szemben azt tartja, hogy azt hiszik, meg akar lépni, mivel közölte:

ez a hazám.

Azzal kapcsolatban, mi ez az egész ügy, annyit mondott, szerinte beavatkoztak a 2018-as választásokba. Azt elismerte, hogy ő és a cég is sokak útjában volt, ő azonban az előzetesben sem tétlenkedett, kézzel írt anyagokat és bentről próbálta koordinálni a teendőit.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Kelemen Zoltán Gergely

Ajánlott videó

Olvasói sztorik