Belföld

Hóátfúvás – egyre több a járhatatlan út

Elzárt település nincs az országban.

Csak Vas megyében mintegy 90 útszakaszon van jelentős hófúvás, de más nyugat-dunántúli területek (főleg Győr-Moson-Sopron megye) is érintettek a viharos erejű széllökésekben.

Elzárt település nincs az országban.

Az előrejelzések alapján kedden valamennyi megyében változó intenzitású havazásra, főleg a Dunántúlon hófúvásokra is számítani kell. Ezért arra kérik az autósokat, hogy elindulás előtt tájékozódjanak az aktuális út- és látási viszonyokról, a hófúvásos területeket pedig kerüljék el!

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közölte, hogy Vas megyében a Lócs és Csepreg, a Szombathely és Bucsu, valamint a Karakó és Jánosháza közötti mellékút egy-egy szakaszán érvényes teljes útzár.

Győr-Moson-Sopron megyében teljes az útzár a Vitnyéd-Csapod-Iván, a Nemeskér-Egyházasfalu és Egyházasfalu-Szakony között, Fertőszentmiklós-Fertőújlak között félpályás a korlátozás.

Zala megyében a Gelse-Pölöskefő összekötő úton teljes az útzár.

Tolna megyében a 61-es és 65-ös főúton az intenzív havazás és hófúvások miatt pedig átmenetileg korlátozzák a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeg feletti tehergépjárművek közlekedését.

A társaság a Dunántúlon több száz munkagéppel dolgozik a hóakadályok megszüntetésén, mégis 100-nál is több olyan útszakasz van az érintett megyékben, főleg a mellékutakon, ahol a viharos szél miatt csak nehezen járhatóak az utak.

Kérik a teherautóval közlekedőket, hogy a balesetek, elakadások elkerülése érdekében Vas, Győr-Moson-Sopron, Zala és Veszprém megyében a Bakonyban és a déli területeken kedden lehetőség szerint csak a főutakat használják, ha mindenképpen el kell indulniuk.

Az autósok a hófúvásos területeket kerüljék el. A legfrissebb és leggyorsabb információt a Magyar Közút megyei diszpécsereitől és az Útinform munkatársaitól szerezhetik be.

A rendőrség külön is figyelmeztet rá, hogy indulás előtt tájékozódjanak a várható időjárásról és az útviszonyokról, ha pedig segítségre szorulnak,

haladéktalanul hívják a 112-es segélyhívó számot!

A rendőrség kora reggel a police.hu oldalon azt közölte, hogy már nemcsak Barcsnál, hanem Letenyénél sem léphetnek be a kamionok Horvátországba, ezért a kamionokat a pihenőhelyekre terelik.

Akkora a hó, hogy nem engedik át a kamionokat Horvátországba
Barcsnál és Letenyénél le kell álniuk a 7,5 tonnás járműveknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik