Belföld

Hóátfúvás – egyre több a járhatatlan út

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 02. 27. 07:03

Elzárt település nincs az országban.

Csak Vas megyében mintegy 90 útszakaszon van jelentős hófúvás, de más nyugat-dunántúli területek (főleg Győr-Moson-Sopron megye) is érintettek a viharos erejű széllökésekben.

Elzárt település nincs az országban.

Az előrejelzések alapján kedden valamennyi megyében változó intenzitású havazásra, főleg a Dunántúlon hófúvásokra is számítani kell. Ezért arra kérik az autósokat, hogy elindulás előtt tájékozódjanak az aktuális út- és látási viszonyokról, a hófúvásos területeket pedig kerüljék el!

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közölte, hogy Vas megyében a Lócs és Csepreg, a Szombathely és Bucsu, valamint a Karakó és Jánosháza közötti mellékút egy-egy szakaszán érvényes teljes útzár.

Győr-Moson-Sopron megyében teljes az útzár a Vitnyéd-Csapod-Iván, a Nemeskér-Egyházasfalu és Egyházasfalu-Szakony között, Fertőszentmiklós-Fertőújlak között félpályás a korlátozás.

Zala megyében a Gelse-Pölöskefő összekötő úton teljes az útzár.

Tolna megyében a 61-es és 65-ös főúton az intenzív havazás és hófúvások miatt pedig átmenetileg korlátozzák a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeg feletti tehergépjárművek közlekedését.

A társaság a Dunántúlon több száz munkagéppel dolgozik a hóakadályok megszüntetésén, mégis 100-nál is több olyan útszakasz van az érintett megyékben, főleg a mellékutakon, ahol a viharos szél miatt csak nehezen járhatóak az utak.

Kérik a teherautóval közlekedőket, hogy a balesetek, elakadások elkerülése érdekében Vas, Győr-Moson-Sopron, Zala és Veszprém megyében a Bakonyban és a déli területeken kedden lehetőség szerint csak a főutakat használják, ha mindenképpen el kell indulniuk.

Az autósok a hófúvásos területeket kerüljék el. A legfrissebb és leggyorsabb információt a Magyar Közút megyei diszpécsereitől és az Útinform munkatársaitól szerezhetik be.

A rendőrség külön is figyelmeztet rá, hogy indulás előtt tájékozódjanak a várható időjárásról és az útviszonyokról, ha pedig segítségre szorulnak,

haladéktalanul hívják a 112-es segélyhívó számot!

A rendőrség kora reggel a police.hu oldalon azt közölte, hogy már nemcsak Barcsnál, hanem Letenyénél sem léphetnek be a kamionok Horvátországba, ezért a kamionokat a pihenőhelyekre terelik.

Akkora a hó, hogy nem engedik át a kamionokat Horvátországba
Barcsnál és Letenyénél le kell álniuk a 7,5 tonnás járműveknek.
Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A picture taken on October 4, 2016 shows a cameraman walking through the concrete obstacles in the disputed Kosovo-Montenegro border in the village of Cakor, western Kosovo. 
There are no guards in the uninhabited Rugova mountains bordering Montenegro, only sheep on pasture land, but a dispute over defining the borderline could push Kosovo into chaos as the political opposition views the demarcation deal as close to "treason". The tiny Balkan territory, which unilaterally proclaimed independence from Serbia in 2008, last year reached a border demarcation agreement with its western neighbour, but Kosovo's parliament has yet to ratify it.
 / AFP PHOTO / ARMEND NIMANI

Azt sem tudni, hol végződnek Magyarország szomszédai

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.