Belföld

Nagy területre adtak ki riasztást a hófúvás miatt

Egyre több helyen kell havazásra, hófúvásra számítani.

Kedden borult lesz az ég, többfelé lehet havazás, hószállingózás. Délutántól gyengül a csapadék intenzitása. A legtöbb hó a déli megyékben valószínű. Az élénk északkeleti, északi szelet többfelé erős lökések kísérik, ezért hófúvások is lesznek. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és -8 fok között alakul. Késő estére -5, -10 fokra hűl le a levegő – írja a Kiderül.hu.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást és figyelmeztetést adott ki a hófúvás és a havazás miatt. 

 

 

Azt írták, hogy reggelig a déli határnál akár a 10 centit is meghaladó porhó hullhat. Éjfélig az északnyugati, északkeleti tájakon várható a legkisebb mennyiség, alig 2-3 centi, míg dél felé haladva egyre vastagabb hóréteg valószínű. A középső országrészben 2-6, a déli megyékben 6-10 cm hó eshet.

A havazás miatt keddre Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Tolna, Veszprém, Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. A hófúvás veszélye miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében érvényes elsőfokú figyelmeztetés.

Szerdán napközben csökken a felhőzet, már csak kevés helyen havazhat. Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik, hófúvásra is számítani kell. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -8 és -13 fok között alakul, de a havas, gyengébben felhős, szélvédett tájakon -15 fok alá hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és -8 fok között valószínű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik