Belföld

Havazás – Tragikus ütközés, sérültek és karambolok többfelé

A mostoha időjárás miatt egyre több a járhatatlan út, és nem telik balesetek nélkül  a kedd.

Hóátfúvás - egyre több a járhatatlan út
Elzárt település nincs az országban.

Reggel óta a következő esetekről számolt be a katasztrófavédelem:

A 4-es főúton megcsúszott az úton és buszmegállóba hajtott egy kocsi Fegyvernek térségében, a 4-es főút 129-es kilométerszelvényénél. A megállóban senki sem tartózkodott és az autó két utasa sem sérült meg. A helyszínre a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók vonultak.

Egy teherautó és egy kocsi ütközött össze Telekgerendás és Csorvás között, a 47-es főút 146-os kilométerszelvényénél. A karambolban az autó vezetője könnyebben megsérült. A békéscsabai hivatásos tűzoltók félpályás útlezárás mellett dolgoznak.ű

Kandelábernek ütközött egy autó Budapesten, a XI. kerületi Budaörsi úton, a Dayka Gábor utca közelében. A fővárosi hivatásos tűzoltók egy embert feszítővágóval emeltek ki a kocsiból, majd átadták a mentőknek.

A 25-ös főút 77-es kilométerénél, Sajópüspöki térségében két autó hajtott egymásnak. A balesethez az ózdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik megkezdték a műszaki mentést. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Egy tragikus balesetről is érkezett már hír:  egy ember életét vesztette, miután összeütközött két autó az 1-es főút 29-es kilométerénél, Bicske térségében. A bicskei önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik megkezdték a műszaki mentést. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Az M5-ös autópálya 39-es kilométerénél, a Budapest felé vezető oldalon, Kakucs térségében keresztbe fordult egy kamion. A balesethez a dabasi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik megkezdték a műszaki mentést. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Kamion rakománya borult az úttestre az M0-s autóút M3-as autópálya felé vezető oldalán, Üllő térségében. A balesethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik megkezdték a műszaki mentést. Az érintett útszakaszon félpályán halad a forgalom. Az Útinform szerint 4-5 kilométeres a torlódás.

Egy kamion és kisteherautó karambolozott ugyancsak az M0-s autóút és a 7-es főút csomópontjánál, az M5-ös felé vezető oldalon, Diósd térségében. A  törökbálinti hivatásos tűzoltók dolgoznak a helyszínen, akik megkezdték a műszaki mentést. Az elsődleges információk nem sérült meg senki. Az érintett útszakaszon félpályán halad a forgalom.

Az 54-es főúton, Nemesnádudvar térségében két kocsi ütközött. A balesethez a bajai hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki az egyik kocsiból, majd átadták őt a mentőknek. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Karambolozott egy kamion, két személyautó és egy kisbusz az M1-es autópálya 78-as kilométerénél, a Budapest felé vezető oldalon, Mocsa térségében. A balesethez a komáromi és a tatabányai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik megkezdték a műszaki mentést. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Összeütközött egy kocsi és egy teherautó a 67-es főút Kaposvár és Somogyaszaló közötti szakaszán. A balesethez a kaposvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy embert kiemeltek a előbbi járműből, majd átadták őt a mentőknek. A rendőrség teljes útzár mellett helyszínel.

Árokba csúszott egy kisbusz Kocsér külterületén, a Kőröstetétlen felé vezető úton. A balesethez a nagykőrösi önkormányzati tűzoltók vonultak, akik megkezdték a műszaki mentést.

A Kecskemét és Helvécia közötti úton letért az úttestről és a tetejére borult egy kocsi kedd délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltókat dolgoznak a helyszínen. Az elsődleges információk szerint nem sérült meg senki, az érintett útszakaszon félpályán engedik a forgalmat.

(Kiemelt fotó: Fotó: Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik