Belföld

Bedrogozva, részegen száguldozott Kiskunhalason

Ittas járművezetés vétsége, bódult járművezetés vétségével és kábítószer birtoklásának vétsége – emiatt állítanak bíróság elé egy férfit, aki bedrogozva, részegen száguldozott Kiskunhalason. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség kedden közölte: vádat emeltek az ügyben.

A 31 éves sofőr augusztus 8-án este Kiskunhalason engedély nélkül vitte el a kocsit, amivel később balesetet szenvedett. Ittas volt, kábítószer hatása alatt is állt, így ütközött neki a Szabadság téren egy jelzőtáblának. De ez nem állította meg, továbbhajtott az összetört autóval. A rendőrséget helyiek hívták fel, miután látták a száguldozó járművet a városban. Az egyenruhások végül a baleset helyszínétől csaknem két kilométerre, a Sóstó utcában fogták el a vádlottat.

A kocsi jogtalan használata miatt külön ügyben vonták felelősségre a vádlottat, a Kiskunhalasi Járásbíróság jármű önkényes elvételének bűntette miatt 2018 januárjában jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A szabadlábon védekező vádlott beismerte a bűncselekményt, ügyét a Kiskunhalasi Járásbíróság tárgyalja majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik