Belföld

Szervezetten szaggatták le az ellenzéki plakátokat Baján

Az LMP kifogást nyújt be az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottsághoz, mert Baja polgármestere súlyosan megsértette a demokratikus elveket, és a választási törvényt azzal, hogy szabályosan kihelyezett ellenzéki plakátokat távolíttatott el a város köztereiről, és minden rendelkezésére álló eszközzel akadályozza az ellenzéki pártok nyilvánosságban való megjelenését

– írja a párt hétfői közleményében.

Mint fogalmaznak, február 22-én a délelőtti órákban lakossági bejelentést kapott az LMP a város több pontjáról, hogy a Bajai Kommunális Kft. szervezetten eltávolítja a bajai lámpaoszlopokról az előző napokban törvényszerűen és szabályosan kihelyezett választási plakátjait.

Közleményük szerint a bajai városvezetés mindent megtett annak érdekében, hogy kiszorítsa az ellenzéki pártokat a választási időszakban a nyilvánosságból.

Nem gondoskodott a kampányidőszakban a pártok kampányeszközeinek kulturált kihelyezéséről. Sőt, az ilyen felületeket visszaszorította az elmúlt évtizedben, és a megmaradt szerény kihelyezési lehetőségekről sem tájékoztatta az LMP-t. A százmilliós közpénzekből fenntartott városi médiában még pénzért sem biztosít lehetőséget az ellenzéki pártoknak programjuk és jelöltjeik bemutatására, kivéve a Fideszt és a helyi fideszes jelöltet

– tették hozzá.

Az LMP szerint a Fidesz politikusai azt gondolják, hogy a törvények felett állnak, Fercsák Róbert is önkényesen és szabálytalanul járt el, amikor eltávolíttatta a plakátokat.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik