Belföld

Márki-Zay: Most a Fidesz erkölcsileg megbukott

Szerinte a Fidesz az ország bármely városában legyőzhető.

A hvg.hu még az ünneplő tömeg gyűrűjében készített villáminterjút Márki-Zay Péterrel, aki függetlenként, összellenzéki hátszéllel lett polgármester Hódmezővásárhelyen. Nem tart attól, hogy a fideszesek ugyanúgy  ellehetetlenítik a közgyűlésben, mint Esztergomban Tétényi Évát.

Esztergomban 2010-ben a Fidesz a hatalma csúcsán volt. Most a Fidesz erkölcsileg megbukott. És remélem, április 8-án nem csak erkölcsileg fog megbukni. Egészen más szituációval állunk szemben.

Szerinte az ellenzéknek reményt adhat a győzelme.

Amikor egy olyan pártot, amely azt állítja magáról, hogy 70 százalékos támogatottsága van, 57 százalékkal le lehet győzni egy olyan embernek, aki soha nem foglalkozott politikával, egy lelkes amatőrökből álló csapattal, akkor azt gondolom, a Fidesz az ország bármely városában legyőzhető.

Bár kampánystábjában ott volt a helyi MSZP és a Jobbik vezetője, a két párt aktivistái rengeteget segítettek, de ők a vásárhelyiek kis százalékát teszik ki,  sokkal többet jelentett az összes többi ember támogatása.

Szerinte Hódmezővásárhely azt bizonyítja, hogy óriási az igény a rendszerváltásra.

Egy olyan országban akarunk élni, ahol van demokrácia, sajtószabadság, ahol jogállam van, ahol nem lehet korrupcióban élni, ahol kell hogy legyen következménye minden bűnnek és aljasságnak. Az embereket végtelenül fölháborította az, ami ebben az országban és ebben a városban megy. Ez a nap erről szólt. Változás kell.

Még nem tudja, megáll-e a polgármesterségnél, abban biztos, hogy rengeteg dolga lesz, és amióta kiábrándult a Fideszből, hiányol egy olyan pártot, egy anti-Fideszt, amely igazán őt képviseli. Azt nem hiszi, hogy ő alapít egy ilyet, hiszen van 400 párt az országban, talán ebből sikerül választani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik