Belföld

Márki-Zay: Lázár János ugyanolyan vásárhelyi, mint a közmunkások

A független polgármester újra támogatná a Fideszt, ha megszabadítanák Orbántól, és leváltanák Polt Pétert.

Márki-Zay Péter ugyanolyan hódmezővásárhelyi állampolgárnak tekinti Lázár Jánost, mint a város többi 44 ezer lakóját, beleértve a közmunkásokat is – ezt a Magyar Nemzetnek mondta a vasárnapi időközi választáson megválasztott független polgármester. Hozzátette:

Nyilván tudom, hogy fontos kormányzati pozíciója van, és természetesen ennek megfelelő tisztelettel fogok viselkedni vele.

Az interjúban Márki-Zay elmondta: nem számít arra, hogy kevesebb pénz érkezik a városba, ezt a kormány részéről is cáfolták, és ő is úgy látta, hogy a város költségvetésében nincs olyan tétel, ami az állam kegyétől, személyes döntésektől függene. Arra a kérdésre, hogy vállalna-e szerepet az országgyűlési választási kampányban, azt felelte, nagyon szívesen támogatja mindenütt a korrupció és a megfélemlítés lebontását.

Elárulta azt is, hogy ha a Fidesz megtisztulna, és a KDNP is megszabadulna a gyámsága alól, szívesen támogatná ismét ezeket a pártokat, de ehhez az kell, hogy Orbán Viktort, Mészáros Lőrincet és más, bűncselekményekkel gyanúsított vezetőket eltávolítsanak. Azt mondta, ha a Fidesz tisztességes párt akar lenni, Polt Pétert le kell váltania, és olyan legfőbb ügyészt kell kinevezni, aki minden bűnözőt pártállástól függetlenül elszámoltat.

Azt ígérte, ki fog állni azok mellett, akiket a politikai nézetei miatt bántanak vagy üldöznek. Már megkeresték azzal, hogy egy iskolaigazgató megfenyegetett egy tanárt, akinek a testvére aktívan részt vett a kampányban. Ha ez igaznak bizonyul, nyilvánosságra hozzák az igazgató nevét, és a sajtó meg tudja majd kérdezni tőle, miért teszi ezt, és miért gondolja, hogy ez jogszerű – jelentette ki Márki-Zay Péter. (Fotó: Facebook / Márki-Zay Péter)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik