Belföld

Elios-ügy: Márki-Zay Péter kikéri az OLAF-jelentést

Ez az újonnan megválasztott hódmezővásárhelyi polgármester első teendői közt lesz.

Kikéri az Elios-ügyben született OLAF-jelentés Hódmezővásárhelyre vonatkozó részét az újonnan megválasztott független polgármester. Márki-Zay Péter ezt hétfőn reggel a Hír TV-nek nyilatkozva ígérte.

Először is várjuk meg, amíg jogerős lesz ez a választási eredmény, ezt követően, amikor ezt a munkát elkezdhetem a város érdekében, akkor ez mindenképpen a legelső teendőim között lesz

– mondta. Hozzátette: annak is utánanéz, milyen a város tényleges anyagi helyzete, igaz-e, amit a kampányban ellenfelei állítottak, hogy Hódmezővásárhelynek nincs adóssága. Ha ez így van, akkor haladéktalanul hozzáfognak több programpont megvalósításához, így a magánszemélyek építményadójának eltörléséhez is.

Az ellenzéki pártok támogatásával megválasztott polgármester üdvözölte azokat a kormánypárti megszólalásokat, melyek szerint a megkezdett fejlesztések a fideszes jelölt kudarca ellenére sem állnak le.

Hétfőn az MSZP, az LMP és a Jobbik bejelentette: közös árnyékbizottságot hoznak létre az Elios-ügy vizsgálatára, és számítanak a felderítésben az újonnan megválasztott polgármester segítségére.

Lázár János viszont azt mondta: „nyugodtan dúlja fel a papírokat” Márki-Zay, sem ő nem bánja, sem Almási István, a tavaly novemberben elhunyt fideszes polgármester „onnan fentről”. Az Almásira való hivatkozás azért furcsa, mert még javában Lázár volt a hódmezővásárhelyi polgármester, amikor a miniszterelnök vejéhez kötődő Elios elvégezte ott a közvilágítás felújítását.

Lázár városán mutatták meg Tiborczék, hogyan kell közbeszerzést nyerni
Az Elios körül olyan tanácsadók tűntek fel, akik később a Lázár János vezette Miniszterelnökségtől kaptak zsíros megbízásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik