Belföld

Szörnyen hideg lesz ez a vasárnap

Ahogy azt szombaton megírtuk, életbe lépett a vörös kód, azaz az extrém hideg miatt a bentlakásos szociális intézmények kötelesek ellátást biztosítani a hajléktalanoknak. Szombat este megérkezett az ítéletidő, és mostantól több napon át a hőmérséklet nem haladja majd meg a 0 fokot, éjszakánként országszerte jöhetnek a mínusz 10 fokok.

Mától egy teljes héten át gyilkol minket a sarkvidéki hideg
Délben életbe lépett a vörös kód. Tessék segíteni!

És tényleg, a helyzet ma sem lesz jobb, a Kiderül.hu vasárnapi előrejelzése alapján bár a felhős ég mellett több helyen kisüt a nap, ez sem segít túl sokat a helyzeten,

a legmagasabb nappali hőmérséklet  mínusz 2 és mínusz 7 fok között alakul. Késő estére mínusz 6 és mínusz 13 fok közé hűl le a levegő.

Gyenge havazás a Dunántúlon jöhet, itt hózápor is előfordulhat. Ha pedig ez nem volna elég, az északkeleti, északi szél az ország több pontján megerősödhet, viharos szélre lehet számítani. Kellemes vasárnapot kívánunk!

Fontos, hogy mindenki fokozottan figyeljen a kihűléssel fenyegetett, és az egyedül élő idős emberekre. Ha, kell hívjunk segítséget. Az éjszakai túlélési pontokat itt találja.

Kiemelt kép: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik