Belföld

Részvételi rekord Hódmezővásárhelyen

Fél 6-kor, alig másfél órával az urnazárás előtt a hódmezővásárhelyi választópolgárok 57,46 százaléka szavazott le az időközi polgármester-választáson, fél 7-kor pedig már több 61 százalékos volt a részvétel. Egyes választókörökben a 70 százalékot is meghaladta az aktivitás.

A részvételi arány messze meghaladja a 2014-es önkormányzati választás szavazóarányát, akkor több mint 20 százalékkal kevesebben mentek el.

A felfokozott hangulatra és a nagy érdeklődésre jellemző, hogy az időközi, amire minden politikai erő úgy tekint, mint az április 8-i országgyűlési választás erőpróbájára, annyira felpörgette a helyieket, hogy még a 2014-es parlamenti választáson sem voltak többen az utolsó közreadott részvételmérésnél.  Akkor a 54,49 százalék volt a fél 6-os részvételi adat.

Márki-Zay Péter független jelölt, akit a Fidesz-KDNP-n kívül az összes párt támogat, kirakott egy videót 5-kor a Facebookra, amin azt mondja, hogy ha 60 százalék feletti lesz a részvétel, akkor szerinte van esély arra, hogy kiderüljön, hogy „a víz az úr”.

Márki-Zay arra biztatta a hódmezővásárhelyieket, hogy menjenek el „rekord számban választani”. Ez a kívánsága, a jelek szerint közel van a teljesüléshez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik