Belföld

Bírsággal megúszta M. Richárd, még most sem csukták le

Nem került előzetes letartóztatásba a Dózsa György úti baleset kapcsán gyanúsított M. Richárd. Erről szombat délután döntött a bíró, de nem a Fő utcában: mint írtuk, a kabriós rosszul lett még az ülés előtt és bevitték a János kórházba.

A kabriós a napokban megszegte a házi őrizet szabályait, emitt csütörtökön őrizetbe vették és az ügyészség indítványozta az előzetes letartóztatását, ám a bíró még ezután sem tartotta indokoltnak a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a 24.hu-nak elmondta, M. Richárddal szemben 50 ezer forintos rendbírságot szabtak ki. Fellebbeztek a döntés ellen. A férfi számára egyébként – meghatározott céllal és időre – elhagyhatta a házi őrizete helyéül kijelölt ingatlant, azzal, hogy haladéktalanul vissza kell térnie, de ezt nem tette meg. Úgy tudjuk,  orvosi vizsgáltra engedték el, ahová el is ment, de utána a barátaival találkozott, beültek egy étterembe.

Az ügyészség a tragikus karambollal összefüggésben már korábban is többször lecsukatta volna, hiába: először nyomkövető nélkül, majd nyomkövetővel, de csak házi őrizetet rendeltek el vele szemben. Most azonban megszegte a szabályokat, emitt csütörtökön őrizetbe vették.

Mint ismert, a tragikus baleset tavaly május 15-én délután történt. A körülményekről a rendőrség akkor annyit közölt, hogy két autó karambolozott a Kassák Lajos és a Dózsa György út találkozásánál, és az egyik jármű az ütközés erejétől belerohant a buszmegállóba. A szemtanúk arról számoltak be, hogy a fehér kabrió nagy sebességgel rohant bele a másik, éppen kanyarodó Citroën oldalába, amely így a várakozók közé csapódott. A balesetben a Vízművek két munkatársa vesztette életét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik