Belföld

Hiába bűnözött a házi őrizetben is a közjegyző, hazaengedték

Huszár Krisztina
Huszár Krisztina

újságíró. 2018. 02. 23. 17:42

A napokban derült ki, hogy ismét őrizetbe vettek egy korábban elfogott közjegyzőt, akit nem kevesebb, mint 680 millió forintot váltóhamisítással gyanúsítanak. Úgy fest ugyanis – kihasználva, hogy nem csukták le -, újabb bűncselekményt követett el, bizonyítékokat, például eszközöket, iratokat próbált eltüntetni, megsemmisíteni, míg „kényszerpihenőzött” otthon. Ezzel próbálta megnehezíteni az ellene folyó eljárást.

Bár az ügyészség már akkor rács mögött akarta tudni, amikor fény derült a százmilliós illegális üzelmekre, végül nem került előzetes letartóztatásba. A fentiek miatta bíróság szerdán ismét döntöttek a kérdésben, az ügyészség ekkor újfent indítványozta, hogy csukják le a közjegyzőt, de hiába:

A csalással és más bűncselekményekkel gyanúsított közjegyző ügyében a bíróság – az ügyészi indítvánnyal szemben – nem rendelte el a gyanúsított előzetes letartóztatását, helyette házi őrizetet rendelt el.

Magyarán hiába bűnözött és próbált megszabadulni  bizonyítékoktól, a továbbiakban is maradhat otthon.

Budapesti Nyomozó Ügyészség fellebbezett a döntés ellen – tájékoztatta a 24.hu-t  Fővárosi Főügyészség pénteken.

Az alapügyről egyébként azt érdemes tudni, hogy az közjegyző a gyanú szerint 2015 márciusa és májusa között bűntársaival egy 680 millió forint értékű hamis váltót állíttatott ki egy cég nevében. A hamis, visszadátumozott váltó dokumentum mögött azonban nem volt valós üzleti kapcsolat, és azzal a Zrt. feltétel nélküli, egyoldalú, visszavonhatatlan kötelezettséget vállalt a kifizetésre. A tetteseknek az illegális úton szerzett pénzen túl azt akarták elérni, hogy kárt okozzanak az cég új tulajdonosi körének.

A Zrt. vezérigazgatója továbbá – úgyszintén a közjegyző, és annak testvére utasítására – 2015 áprilisában úgy engedményezett egy mintegy 70 millió forintos követelést egy Kft.-nek, hogy nem volt mögötte semmi, csak ki akarták játszani a cég pénzét.  Ezeket a szerződéseket  közjegyző készítette el.

Fotó: MKLU
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

View of the Cerro Azul, in the Serrania La Lindosa -which had been declared Protected Archaeological Site of Colombia last May- in the Amazonian jungle department of Guaviare, Colombia, on July 2, 2018. 
Both the Serranias of Chiribiquete and La Lindosa had been closed to outsiders for many years during the armed conflict and are now opening up to scientific research.  / AFP PHOTO / Diana Sanchez

Egy lépésre vagyunk az összeomlástól

Kommentek

Pusztazámor, 2012. május 24.
A Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ lerakójának tetején ürít egy kukásautó. A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. kukásautói szállítják a Budapesten keletkezett szemét egy részét a telepre.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.