Belföld

Tiborcz-ügy: a Fidesz a fasorban sincs a magyarázatával

Ez lehet a rejtélyes G-nap megoldása is.

Deák Dániel, a Figyelő főmunkatársa vélhetően az idei kampány legütősebb levezetésével állt elő a Klubrádióban. Ha Gulyás Gergely korábban hallja, átírja a kormánypárt politikusainak kisokosát az OLAF-jelentés kommunikációjáról.

A kormányközeli politológus, illetve Ágh Attila, a Progress Alapítvány elnöke elemezte a rádióban Orbán Viktor évértékelőjét és azt, hogy a miniszterelnök miért nem említette egy szóval sem az Eliost (vejét) érintő OLAF-vizsgálatot.

Deák ekkor nemcsak felmondta a kormányközeli médiában sokszor elővett érvet, hogy csak az ellenzék fújja fel az ügyet, az OLAF-vizsgálat időszakában pedig Simicska Lajos volt a tulajdonos, de tovább is ment. Idézzük.

Nem tudjuk, hogy Orbán Viktor és Simicska Lajos között valójában miért romlott meg a kapcsolat. Külső szemlélőként felmerülhet az a gyanú, hogy éppen Simicska Lajos ilyen, és ehhez hasonló húzásai miatt került ööö… vesztek össze Orbán Viktorral. És Orbán Viktor valószínűleg mondta Simicska Lajosnak, hogy ilyen ügyeket nem engedhet meg magának, tehát ez is egy valós, reális forgatókönyv, nem tudjuk, hogy mi működhet a háttérben.

Tehát Orbán Viktor viszonya Simicskával – Deák főmunkatárs szerint – azért  romlott meg, mert a miniszterelnök hirtelen ráébredt, barátja korrupt.

Lendvai: Orbánék simicskázása Elios-ügyben öngól
Lendvai Ildikó múltat idézett. Mi pedig egy klasszikus interjúval erősítettünk rá.
Tiborcz-Istvan-Orban-Viktor(960x640).jpg (Array)
Hiába kérdezték Orbánt a vejéről, noha Simicska-csicskának nevezték
A kormányfő és Lázár János helyett is Fónagy János válaszolt. Uniós ármányt emlegetett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik