Belföld

Szerdáig hóveszély, a rendőrség külön figyelmeztet

A Dunántúl mellett már Budapestre is érvényes a veszélyjelzés.

Kedden túlnyomóan borult lesz az ég, a felhőzet csak kezdetben, északkeleten lehet szakadozottabb. Többfelé eshet hó, havas eső, délkeleten, keleten eső. Az északkeleti, keleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A hőmérséklet csúcsértéke -1 és +5 fok között alakul, északkeleten lesznek a magasabb értékek. Késő este -1 és +3 fok várható – írja a Kiderül.hu.

Éjfélig több megyében havazás, havas eső várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb veszélyjelzése szerint a Dunántúl mellett már Pest megyére is érvényes az elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés.

 

Kedd éjfélig a várható friss, tapadó hóréteg többnyire lepel és 12 centi közé becsülhető, de kisebb körzetekben akár 15 centit meghaladó hó is hullhat. Napközben a lehulló hó a legtöbb helyen olvadni fog. Éjjel pedig átmenetileg néhol ónos eső is eshet.

Szerdán sem lesz sokkal jobb a helyzet. Borult lesz az ég. Többfelé lehet csapadék. A Dunántúl nagyobb részén havazás, másutt havas eső, eső is.  A keleti, északkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul, északkeleten lehet a legenyhébb az idő.

 

 

Az időjárásra ezúttal külön is figyelmeztet a rendőrség. Kérik, hogy az autósok az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessenek, tartsanak nagyobb követési távolságot, lassabban közlekedjenek! Elindulás előtt mindenki tájékozódjon a várható időjárásról és az útviszonyokról!

hókotrók (hókotrók, )
Lecsap a tél - készültségben a hókotrók
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a havazással várhatóan érintett területeken valamennyi hóeltakarító eszközét készültségbe helyezte, a megelőző szórást
Lecsap a tél: 50 centi hó és -20 fok lesz
Mint a közönséget kiszolgáló profi bokszoló, az idei tél is az utolsó menetre tartogatta a KO-t.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik