Belföld

Két éve a fideszesek még támogatták a Göncz Árpád metrómegálló tervét

2016. márciusban szavazott arról a javaslatról a XIII. kerületi önkormányzat képviselő-testülete, hogy a kerület új városrész területén lévő megállók nevei „Göncz Árpád városközpontra” változzanak.

A javaslatot csak egy jobbikos képviselő nem támogatta, 21-en viszont megszavazták, köztük Harrach Tamás fideszes képviselő 

– derült ki a Heti Napló Sváby Andrással vasárnapi riportjából. 2016-ban meg is tartották a városközpont ünnepélyes átnevezését.

Az országgyűlési képviselőjelölt akkori szavazata azért különösen érdekes, mert most éppen ő az, aki kampányol az ellen, hogy az Árpád vezérről elnevezett metrómegálló megkapja a volt köztársasági elnök nevét. A KDNP parlamenti frakcióvezetőjének, Harrach Péternek a fia egy videóban arról beszélt, hogy

az angyalföldi szocialisták – új hőseikre rátalálván – neofita lelkesedéssel ismét szeretnék a magyar múltat végképp eltörölni, helyére pedig az SZDSZ-es, MSZP-s szimbólumokat ültetni. Most az Árpád honfoglaló vezérről elnevezett metrómegálló van útban.

Göncz Árpád

A fideszes képviselők is megszavazták, hogy Göncz Ápád-városközpont legyen a helyi metrómegálló neve, most mégis tiltakoznak ellene. A kampányban úgy tűnik, a három éve halott köztársasági elnök személyét sem kímélik.

Közzétette: Heti Napló Sváby Andrással – 2018. február 18.

Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik