Belföld választás 2018

Lopott képpel szégyenítenek meg egy erdélyi családot a választási kampányban

24.hu
24.hu

2018. 02. 18. 14:02

Létezik egy Ne szavazhasson, aki SOHA nem élt itt nevű, 36 ezer követővel bíró Facebook-oldal, amely a határon túli magyarok szavazati joga ellen kampányol, és jelek szerint teljesen gátlástalanul, lopott képpel és hazugságokat állítva használ fel ehhez egy öttagú erdélyi magyar családot – számol be az elkeserítő történetről a Magyar Nemzet.

Levelet kaptunk a Pásztor családtól. Írásukban boldogan fejtik ki, hogy ugyan egy percet nem éltek Magyarországon, és nem is akarnak idejönni, mert jó nekik Erdélyben, de mégis el fognak menni szavazni a 2018-as választáson, hogy továbbra is kapják a pénzt a Fidesztől! Undorító, elég a szavazatvásárlásból! Lájkold és oszd meg a képet, ha te is elvennéd a Pásztor család szavazati jogát!

– jelent meg péntek délután az oldalon egy poszt, amelyhez a Felsősófalván élő panziótulajdonos, Parajdi Kálmán Endre Facebookról leszedett családi fotóját töltötték fel a következő felirattal: „Ez a határon túli család még sosem járt Magyarországon! A szülők mégis elmennek szavazni az én gyermekeim sorsáról!”

A posztot másfél nap alatt közel kilencezren osztották meg, és sok alpári kommentet is kapott.

Levelet kaptunk a Pásztor családtól. Írásukban boldogan fejtik ki, hogy ugyan egy percet nem éltek Magyarországon, és…

Közzétette: Ne szavazhasson, aki SOHA nem élt itt – 2018. február 16.

A Magyar Nemzet szerint a Pásztor család levele valószínűleg nem létezik, ráadásul az erdélyi családok legfeljebb beiskolázási támogatásként kapnak pénzt Magyarországról, de ezt nemcsak a Fidesz-kormányok alatt, hanem korábban is kapták.

Az viszont biztos, hogy Parajdi Kálmán Endre családjával együtt hét évig Zalaegerszegen élt és dolgozott, mindhárom gyereke a zalaegerszegi kórházban született, mielőtt visszatértek Erdélybe, a választásra ugyanakkor feleségével sem idén, sem az előző ciklusban nem regisztráltak, tehát biztosan nem élnek a szavazati jogukkal.

Parajdi Kálmán hiába írt levelet az FB-oldal tulajdonosának, az nem reagált, a Facebook pedig azt válaszolta, hogy az uszításra hivatkozó bejelentést megvizsgálták, de az nem sérti a közösségi alapelveiket. Parajdi és a kép készítője is jelezte a közösségi oldalnak, hogy a kép lopott, és jogtalanul használták fel, ennek ellenére még vasárnap délután is elérhető, több mint négyezren lájkolták, Parajdiék pedig sorra kapják a gyalázkodó üzeneteket.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

GelÈnes, 2009. febru·r 5.
A gelÈnesi FlÛrika JÛzsef f·skamr·jukban felv·gja a NyÌrerdı Zrt. v·mosatyai telephelyÈrıl kapott f·t. A NyÌrerdı Zrt. 6000 kˆbmÈter t¸zelıt k¸lˆnÌt el szoci·lis cÈlra. GelÈnesen tÌz csal·d kapott 34 kˆbmÈter f·t, a havonta kiutalt 6-8000 forint lak·sfenntart·si t·mogat·s helyett. Ezen a tÈlen 16 ember halt meg kih˚lÈs miatt Szabolcs-Szatm·r-Bereg megyÈben.
MTI FotÛ: Bal·zs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.