Belföld

A Momentum addig ütné a rendszert, amíg össze nem roppan

Agresszív ellenzéki politikát ígér Fekete-Győr András, ha nem lesz kormányváltás.

Kampánynyitó és évértékelő beszédet tartott szombaton Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke. Elsőként arról emlékezett meg, hogy napra pontosan egy évvel ezelőtt járt sikerrel NOlimpia-kezdeményezésük, majd tízezres demonstrációt tartottak az EU-csatlakozás évfordulóján, elindították a cselekvés köreit, ősszel pedig újabb népszavazási kezdeményezésüknek elébe menve, a kormány magától fogadta el a korrupciós bűncselekmények elévüléséről szóló törvényt.

Választási programot alkottak, szervezetet építettek több mint 1500 taggal és több mint száz helyi szervezettel, külföldön is. 106 helyi jelöltjük holnapután fog hozzá, hogy két hét alatt összegyűjtsék a hivatalos jelöltséghez szükséges ajánlásokat.

Szerinte a Momentum-generáció kétmillió politikai árvát, kétmillió becsapott választópolgárt jelent, akiknek elegük van a múltba révedő, korrupt kormányból és a tehetetlen ellenzékből egyaránt.

Ez a generáció látja a parlamenti munkába belefásultak és a hatalomtól megrészegültek hibáit is. Mi már tanultunk a hibáikból. Mi egy becsületes, ambíciózus, dolgozó generáció vagyunk. Mert már mi vagyunk minden harmadik munkavállaló Magyarországon

– jelentette ki. Úgy fogalmazott: a tét számukra nem csak az, hogy mi lesz a következő kormánypárt neve, hanem az is, hogy végérvényesen szétszélednek-e a világban.

A beszédben ostorozta a parlamenti ellenzéket, amelynek felelőssége van abban, hogy most kevésbé a kormányváltás, inkább a kétharmad megakadályozása a kérdés. „8 év alatt 11 milliárd adóforint állami támogatást kaptak, ehhez képest mindig hasonló esélyekkel futnak neki a választásnak” – mutatott rá.

Kijelentette: a Parlamentbe készülnek, és készen állnak egy jobb kormányzásra, de készen kell állniuk egy ugrásra kész, ütőképes mozgalmiságra is. Ezért a Momentum mozgalmi programot is alkot, ami arról fog szólni, hogy ha nem lesz kormányváltás áprilisban, hogyan fogják agresszív ellenzéki politikával kiszorítani a Fideszt a hatalomból, „kihozni a politikát a parlamentből, és ütni-verni a rendszert addig, amíg össze nem roppan”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik