Belföld

Szél Bernadett: Magyarországon nincs kormányzás

Szerinte a választás tétje, hogy néhány család szolgájává válunk, vagy visszavesszük az országunkat.

Orbán Viktor bukása nem kérdéses, csak az ideje – mondta Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje szombaton, amikor a Népszava tudósítása szerint 200-300 szimpatizáns előtt értékelte az elmúlt évet.

Azt mondta: Magyarországon nincs kormányzás, Orbán Viktor olyan rendszert épített fel, ahol propagandával rejtik el a hiányosságokat. Magyarországon nincs minisztériuma az egészségügynek, a szociális ügyeknek, de a propagandának van – mutatott rá. Szerinte ha a kormánynak lennének eredményei, akkor nem ellenzéki képviselők, és egy külföldi milliárdos szerepelne a plakátjaikon.

Ma már meg sem próbálkoznak olyan szlogenekkel, hogy Magyarország erősödik

– tette hozzá.

Az LMP ígéreteire kitérve elmondta: normális bérekre, kiváló oktatásra épülő gazdaságra van szükség. Kétszeresére emelik a családi adókedvezményt, emelik a családi pótlékot, és rendelkeznek arról, hogy a nők ne kaphassanak kevesebbet ugyanazért a munkáért, és ne lehessen kisebb a nyugdíjuk sem.

Szél Bernadett beszélt a munkások kiszolgáltatottságáról, úgy látja, hogy a Fidesz szerint az a jó munkás, aki keveset kérdez, keveset keres, de sokat dolgozik. Tarthatatlannak tartja, hogy több százezer magyar vándorolt ki az elmúlt években, és kétszeresére nőtt a kórházi fertőzésekben meghaltak száma. Utóbbiról Orbán Viktort is megkérdezte a Parlamentben, aki „viszont csak annyit mondott, hogy Soros. Nem nekem válaszolt, hanem önöknek” – jelentette ki Szél.

Úgy vélte, az áprilisi választás tétje, hogy „néhány család szolgájává válunk, vagy visszavesszük az országunkat”.

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke is felszólalt, aki rámutatott: a fideszes korrupció miatt évente 500-600 milliárd forint tűnik el a költségvetésből, a lopott pénzből pedig rendőröket, újságokat, tévéket, ügyészeket vásároltak. Odaszúrt Karácsony Gergelynek, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének is: bár a nevét nem mondta ki, de elgondolkodtatónak nevezte, hogy miért nem volt elszámoltatás Zuglóban. Zugló polgármesterének papírja van arról, hogy csak beszél az elszámoltatásról – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik