Belföld

Fordulatot remél az életfogytiglanra ítélt skálás gyilkos

Az 1994 óta börtönben ülő Bene Lászlónak még munkát is szereztek szerettei, ha kiengednék.

A skálás gyilkosként hírhedtté vált, 1994-ben életfogytiglanra ítélt Bene László továbbra sem tett le arról, hogy szabadlábra kerüljön. A Blikk azt írja: a 64 éves férfi fegyelmezetten vár az újabb lehetőségre, minden alkalmat megragad, hogy dolgozzon, és próbál minden olyan helyzetet elkerülni, ami miatt fegyelmi eljárást kezdeményezhetnének ellene.

A lap úgy tudja, a gyilkos attól várja a fordulatot, hogy eltörölték egy több mint tíz éve kapott fegyelmi megrovását. Ügyvédje, dr. Soltészné Nagy Katalin azt mondta: a szabad világban Benét „szerető család várja, még munkát is szereztek neki”, és reméli, az idei felülvizsgálatkor már a bíróság is úgy fogja látni, érdemes a szabad létre.

Mindennek élesen ellentmond, hogy tavaly a Blikknek azt magyarázta: „Petőfihez hasonló halált szán magának”, az lenne hozzá méltó, ha „csatában, fegyveresen” halna meg. De azért azt gondolja, hogy nyugodtan vissza lehet engedni a társadalomba, nem ártana senkinek.

A fogva tartását felülvizsgáló szakértők, köztük pszichológusok nem így gondolták, szerintük nem valószínű, hogy szabadlábra kerülése esetén Bene törvénytisztelő életmódot folytatna, mert nem következett be jelentős mértékű változás a személyében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik