Közélet

Szabadulhat a kegyetlen sorozatgyilkos

börtön (börtön)
börtön (börtön)

Májusban szabadulhat Bene László, aki társával, Donászi Aladárral 1989-1993 között tucatnyi rablást és négy gyilkosságot követett el – írja a Blikk.

Elítélésekor még nem volt tényleges életfogytig tartó büntetés, így májusban szabadulhat. Arról, hogy valóban szabadlábra helyezik-e hamarosan döntenek – mondta a lapnak Bene jogi képviselője, Soltészné dr. Nagy Katalin.

Bene évek óta készül a szabad életre, de tart attól, hogy egyik áldozata édesapja megpróbálja ezt megakadályozni. A volt sárszentmihályi polgármester, Tóth Tamás – akinek a fiát vadásztársával együtt 22 éve gyilkolták meg – évek óta küzd a halálbüntetés visszaállításáért.

Az apa elképzelhetetlennek tartja, hogy Bene kiszabaduljon. A Blikknek azt mondta: fia gyilkosának nincs joga tisztességes emberek közé lépni. Ki garantálja, hogy jó útra tért? – kérdezte. A lap szerint a kérdés jogos, hiszen Bene a fegyházban többször kijelentette, nem bánt meg semmit.

Bene társa, Donászi Aladár felakasztotta magát a sopronkőhidai fegyházban.

A ’90-es évek  legkegyetlenebb bűnözőiről készült a Gengszerfilm. Scherer Péternek az volt az első filmfőszerepe. A színész annak idején azt mondta, annak idején mindent elolvasott a rablógyilkos párosról.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik