Belföld

Farsang miatt megbénulhat vasárnap a belváros

Nagy V4-es rendezvény lesz tűzijátékkal, aki nem erre kiváncsi, kerülje el a Lánchíd környékét.

Szijjártó Péterék annyira beleálltak ebbe a gyengülő visegrádi négyek dologba, hogy most épp V4 Farsangot rendeznek a Várkert Bazár előtt és környékén. Emiatt viszont egész hétvégére felborul a környék közlekedése a BKK közleménye szerint.

A legfontosabb talán, hogy vasárnap lezárják a Lánchidat, szerencsére, merthogy szombaton is le akarták, de ezt az ötletet ejtették.

Ekkor módosul a 16-os és a 105-ös busz útvonala az első járattól. Mivel délután 5-kor a Clark Ádám teret is lezárják, a 16-os nem is fog ezután járni, a 105-ös pedig az Uránia felé közlekedik a Pesti alsó rakpart lezárása miatt. A 916-os és 990-es éjjeli buszok menetrendje nem módosul.

A 16-os amúgy rövidített útvonalon fog járni a Széll Kálmán és a Clark Ádám terek között. A Clark felé az eredeti útvonalon, majd visszafelé a Hunyadi János úton megy fel a Széll Kálmán felé. A buszok nem érintik a Széchenyi István tér, József nádor tér, Deák Ferenc tér, a Hild tér és a Széchenyi István tér megállókat.

A 105-ös még bonyolultabb lesz. Az Apor Vilmos tér felé egy ideig a menetrend szerinti útvonalán megy, majd nem érinti a Deák tértől a Clarkig a megállókat, mivel a Károly körúton, Kossuth Lajos utcán, Erzsébet hídon és Attila úton halad majd. Ideiglenesen más buszok megállójában is megáll majd a 105-ös. A másik irányban, a Gyöngyösi utca felé szintén az Erzsébet hídon, majd a rakparton halad a Széchenyi térig.

Egész hétvégén nem jár majd a budai fonódó villamos rakparti ágán a 19-es és 41-es. A 19-es a Bécsi út/Vörösvári úttól a Batthyány térig jár majd, illetve egy másik szakaszon, a Kelenföld vasútállomás és a Rudas Gyógyfürdő között közlekedik. A 41-es a Rudas és a Szent Lukács Gyógyfürdő között módosított útvonalon, az 56-os, majd a 17-es villamos vonalán jár majd (Krisztina körút-Margit körút).

Autósok, figyelem!

Vasárnap délután 5-től lezárják a forgalom elől a tűzijáték miatt a Váralagutat, a Clark Ádám teret, a Széchenyi teret és a rakpartokat. A 2-es villamos emiatt 17:45 és 18:30 között megosztva jár majd a Közvágóhíd és a Boráros tér, valamint a Jászai Mari tér és a Kossuth Lajos tér között. A 16-os busz nem jár majd, a 15-ös és 115-os pedig a Kiskörúton közlekednek majd.

Ha túl sok lesz a néző, várhatóan az Erzsébet hidat is lezárhatják, ekkor csak a BKK járatai mehetnek majd át a hídon.

(Kiemelt kép: Facebook/ BKK)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik