Belföld

Megint Szél Bernadettre fogja a Fidesz, hogy nem vitázik kényes ügyekről

Jelezték, hogy nem vesznek részt a nemzetbiztonsági bizottság következő ülésén, ahol a befogadott menekültekről és a Soros-terv létezéséről esne szó.

Újfent jelezte a Fidesz és a KDNP, hogy nem vesznek részt képviselőik az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésén, mert szerintük „Szél Bernadett, az LMP társelnöke újabb bizonyítékát adta annak, hogy a Soros-hálózat zsebében van”.

Az előző ülésen, január 25-én Németh Szilárd közölte, hogy amíg Szél jelen van az ülésen, a Fidesz nem lesz ott, majd kivonultak.

Mint kiderült, a kormánypárti politikusok arra alapozták vádjaikat, hogy Szél olyan külső szakértőt jelölt a bizottságba, aki afgán származású, és „az egyik leginkább bevándorláspárti Soros-szervezet, a MigSzol alkalmazottja volt”. Erre reagálva Janan Mirwais közölte: soha, semmilyen jogviszonyban nem állt a MigSzol-lal, ellenben négyéves kora, 1990 óta Magyarországon él, és 2003 óta magyar állampolgár. Ellenben több fideszes kötődésű szervezet munkatársa volt, Schmidt Mária és Balog Zoltán alatt is dolgozott.

A januári bizottsági ülésen meghallgatták volna Orbán Viktort azzal kapcsolatban, hogy az évek óta tartó menekültellenes kormányzati propaganda után a Külügyminisztérium helyettes államtitkára egy máltai lapnak arról beszélt, hogy 1294 menekültet befogadtak az országba, de nem álltak ki a nyilvánosság elé ezzel. Azt is várták a miniszterelnöktől, hogy bemutassa bizonyítékait a Soros-terv létezéséről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik