Közélet

Ezért tanácsolták el Szél Bernadettet a nemzetbiztonsági bizottság üléséről

A 2018. január 19-én megjelent Ezért tanácsolták el Szél Bernadettet a nemzetbiztonsági bizottság üléséről című cikkben a hirado.hu nyomán valótlanul állítottuk, hogy Szél Bernadett által jelölt külsős-szakértő munkatárs a MigSzol alkalmazottja volt. A valóság ezzel szemben az, hogy a cikkben említett külsős-szakértő munkatárs soha nem állt semmilyen jogviszonyban a szervezettel.

A hirado.hu több, egymástól független forrásból úgy értesült, „nyomós nemzetbiztonsági oka” van, hogy Szél Bernadett LMP-s társelnököt Németh Szilárd fideszes politikus eltanácsolta a nemzetbiztonsági bizottság üléseitől.

Az úgynevezett „nyomós ok” a következő:

az ellenzéki politikus egy olyan külsős szakértő-munkatársat jelölt a bizottságba, akinek az átvilágítása során problémák merültek fel: Kabulban született, illetve „az egyik leginkább bevándorláspárti Soros-szervezet”, a MigSzol alkalmazottja volt”.

Németh Szilárd azzal érvelt, hogy Szél Bernadett „kapcsolatban áll a Soros-birodalom bevándorlás-szervező civil szervezeteivel, politikusként a bevándorlást és a kvótákat képviseli”, ezért a kormánypárt kockázatosnak tartja, ha jelen van a bizottsági üléseken, amikor a Soros-terv a téma. A kormánypárt azt kérte, jelöljön az LMP más tagot a bizottságba, illetve jelezték, ha mégis elmegy, ők kivonulnak az ülésről.

Szél Bernadett minderre úgy reagált, hogy Németh Szilárd nem tilthatja ki őt a bizottságból, ha ezt mégis megteszi, akkor minden létező jogi eszközt igénybe vesz majd. Jelezte, hogy részt fog venni a bizottság soron következő ülésén.

A portál szerint egy konkrét nemzetbiztonsági jelentőségű ügy áll a bizottsági távoltartás mögött, és ez érzékenyen érinti az LMP miniszterelnök-jelöltjét. Az Alkotmányvédelmi Hivatal megállapította, hogy a fiatalember nemzetbiztonsági kockázatot jelent, az alkalmazását ezért elutasította. Szél Bernadett a döntés ellen fellebbezést nyújtott be a belügyminiszterhez, aki azonban helyben hagyta a hivatal döntését.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik