Belföld

Rendkívüli időjárásra figyelmeztet a rendőrség is

Aki segítségre szorul, haladéktalanul hívja a 112-es segélyhívót!

Havazás, ónos eső nehezíti a közlekedést több megyében.

Ónos eső fenyeget, riasztást adtak ki
Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében a közelgő havazás miatt van érvényben figyelmeztetés.

A rendkívüli időjárás miatt reggeltől a szlovén és a horvát hatóságok nem engedik be a 7,5 tonnánál nehezebb teherautókat, azokat az autópályáról a Somogy és a Zala megyei rendőrök a pihenőhelyekre terelik.

Az ORFK arra figyelmeztet, hogy a sűrű hóesés miatt romlanak a látási viszonyok, ezért fontos a nagyobb követési távolság, a lassabb vezetés.

Indulás előtt ügyeljenek a saját és gépjárművük jól láthatóságára, a futómű, az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás, a fékrendszer, az ablaktörlők ellenőrzésére, a jégkaparó, a jégoldó spray és a fagyálló ablakmosó folyadék biztosítására.

Mivel hosszabb menetidőre, lassabb haladásra kell számítani, ajánlott tele tankolt járművel útnak indulni, takarót, melegebb ruhadarabot, meleg italt, élelmiszert, és – ha szükséges – gyógyszert is magukkal vinni.

Kérik, hogy a fentieken túl kiemelten figyeljenek a gyalogosan és kerékpárral közlekedőkre. Aki most készül külföldre, indulás előtt feltétlenül tájékozódjon az időjárási viszonyokról és arról, vezettek-e be bármilyen korlátozást, vagy előírást (pl.: téli gumi, vagy hólánc kötelező használata).

Amennyiben segítségre szorulnak, haladéktalanul hívják a 112-es segélyhívó számot!  

Ajánlott videó

Olvasói sztorik